Brøndby-talent: Må aldrig komme bag på mig hvis jeg skal spille

Talentserie. Han har ikke spillet for førsteholdet siden september, men forsvarsspiller Malthe Johansen holder sig klar, hvis Thomas Frank vælger at give ham spilletid.

TV: Se målene fra Brøndbys pokalsejr i Skive
1/2
Næste »

Brøndby sagde i januar farvel til Dario Dumic, der blev sendt til Holland, og i februar blev Martin Albrechtsen dømt ude i måneder med en brækket hård. Brøndbys defensiv er presset på mandskab, og det betød senest, at Martin Ørnskov spillede med Jesper Juelsgård i det centrale forsvar, da klubben sendte Skive ud af DBU Pokalens kvartfinale.

Daniel Agger blev skadet i søndags, hvor Brøndby besejrede Hobro, og det gør selvfølgelig, at der er færre om buddet. Godt nok ventes Agger at være tilbage i midterforsvaret mod SønderjyskE søndag, men skulle det ske, at Thomas Frank må strække truppen yderligere, står en ung mand klar i kulissen. Klar til at bevise, at han er god nok til Superligaen og Brøndby.

Manden er 20-årige Malthe Johansen.

Johansen ved godt, at han ikke står først for, når Thomas Frank sætter sit mandskab, men trods en plads som en af de yderste i truppen, holder Malthe Johansen sig klar. Alt andet er uprofessionelt.

- Lige nu spiller Ørnskov og Juelsgård, og jeg har fået at vide, at 'Julle' er et nyk foran.

For mig er et nyk ikke meget, og derfor arbejder jeg hårdt, så jeg måske kan få chancen og sætte mig på pladsen, siger den centrale forsvarsspiller til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg kan ikke gøre så meget ved, at det ikke er mig, der spiller. Det er jo op til trænerne. Men jeg gør mit bedste, og jeg sørger for at forberede mig godt, og jeg bruger ekstra timer i styrkelokalet. Det handler om lige at finde de sidste procenter, og det handler om at holde sig klar, hvis der sker noget, så der er brug for mig. Jeg har det sådan, at det aldrig må komme bag på mig, hvis jeg skal spille. Også for min egen skyld, når jeg har udløb til sommer, siger Malthe Johansen.

Britain Soccer League Cup Superligaen - 23. feb. 2016 Puster til rygtet: Terry til Brøndby kan blive faktum


Se også: Brøndby erkender: Her vil vi forstærke os
Han var i sidste sæson udlejet til FC Porto, men vendte tilbage til Brøndby i sommer. Siden er det blevet til tre kampe i den blå-gule trøje, to i Europa League-kvalifikationen og én i DBU Pokalen. Pokalkampen var den seneste - nemlig i september. Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at Johansen har spillet, men det nytter ikke at blive utålmodig. I stedet ved han, at med hårdt arbejde kommer der på et tidspunkt en chance, og i stedet suger han til sig fra folk som Daniel Agger.

- Jeg kigger meget på de rutinerede spillere. Hvad er det for nogle metoder, de bruger, og hvordan løser de situationerne på banen? Jeg vil jo også gerne ind og vise, hvad det er, jeg har lært, og det synes jeg også, at jeg snart er klar til.

- Men det, at jeg ikke får det hele foræret, kan også være med til at modne mig, selv om det kan være lidt svært nogle gange.

- Min målsætning for foråret er at spille mig endnu tættere på holdet, det er klart. Jeg har også en målsætning om at træne godt hver eneste dag og forbedre mig, så jeg kommer tættere på spilletid, siger Malthe Johansen.

Johansen var i første runde mod Hobro at finde på bænken hele kampen, og det kan han meget vel være igen mod SønderjyskE søndag. Men er Daniel Agger ikke klar, er der måske en chance for, at den centrale forsvarsspiller kan få sin Superliga-debut for Brøndby IF.

Se også: Disse fem Superliga-talenter kan blive de nye stjerner

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Giroud bag fransk sejr
Holland dummer sig i Bulgarien
Ronaldo sparker Portugal til sejr
Tidligere Premier League-profil alvorligt syg
Hareide: Det bliver en tæt kamp
Rashford vil med til U-21 EM

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere