Brøndby

Derfor gik Brøndbys redningsplan i vasken

Frank Buch-Andersen kunne ikke levere varen. Nu skal Brøndby ud og finde andre redningsmænd

  • Mathias Gerth og Brøndby må se langt efter de penge, der skulle komme ud af Frank Buch-Andersens redningsplan. (Foto: Lars Poulsen)
Mathias Gerth og Brøndby må se langt efter de penge, der skulle komme ud af Frank Buch-Andersens redningsplan. (Foto: Lars Poulsen)

Han kom med fine intentioner, men Frank Buch-Andersen fandt aldrig de 150 mio. kr., der skulle have finansieret den store redningsplan i Brøndby. Derfor jagter klubben fra den københavnske vestegn nu andre redningsmænd.

Frank Buch-Andersen og hans investorgruppe skulle ellers have garanteret 150 mio. kr. i en aktieemission i Brøndby, men planen blev på tegnebrættet.

Læs også:

Se også: Spillerflugt truer i Brøndby

For ifølge Ekstra Bladets oplysninger nåede Buch-Andersen slet ikke op i nærheden af det lovede beløb, og desuden var der andre forhold, der stod i vejen for et ægteskab mellem Buch-Andersen og Brøndby.

Fik ikke indsigt
– Jeg synes ikke, det gavner noget at tale om, hvorfor tingene gik, som de gjorde. For mig er det vigtigste, at Brøndby nu har taget et skridt i den rigtige retning ved at ophæve deres aktiestruktur, siger en fåmælt Frank Buch-Andersen.

Ekstra Bladet erfarer, at gruppen omkring Buch-Andersen aldrig fik den indsigt i Brøndbys økonomi, som den ønskede. Samtidig kunne den heller ikke få en klar garanti for, at strukturen med A- og B-aktier blev ophævet.

Læs også:

Se også: Brøndby: Vi har råd til løn

Brøndby så positivt på det, men nogen skriftlig garanti fik gruppen aldrig, og det gjorde arbejdet med at finde de 150 mio. kr. overordentligt svært.

Først i forbindelse med kvartalsregnskabet fredag kom den endelige melding om en ophævelse af aktieklasserne, og der var det for sent for Frank Buch-Andersen.

Et nyt ledelsesteam
Det var dog ikke det eneste punkt, der forhindrede den storstilede plan.

For den tidligere Brøndby-direktørs investorer ville gerne have plads i bestyrelsen, og det viste sig problematisk.

Læs også:

Se også: Udenlandsk rigmand eller konkurs

Desuden faldt det ifølge Ekstra Bladets oplysninger heller ikke i god jord hos den nuværende Brøndby-top, at Buch-Andersen selv havde linet det ledelsesteam op, der skulle redde klubben. Og den nuværende ledelse havde ikke udsigt til at blive en del af det nye Brøndby.

Endelig ønskede Frank Buch-Andersen, at klubbens kreditorer – bl.a. Spillerforeningen – skulle slå noget af gælden, men også der var der nej.

Læs også:

Se også: Det betyder en Brøndby-emission

’Der blev stillet nogle krav til os, som vi ikke selv var herre over. Der blev stillet nogle krav til nogle eksterne parter uden for Brøndby, som de så ikke ønskede at honorere’, sagde Brøndbys konstituerede direktør, Tommy Håkansson, fredag uden at ville sætte navn på de eksterne parter. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger drejer det sig altså om klubbens kreditorer.

Læs også:

Se også: Bjerregaard færdig: Brøndby er sat til salg

Brøndby planlægger at gennemføre en emission i starten af 2013 og håber at blive tilført 100-150 mio. kr.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Jan Bech Andersen tilbage i bestyrelsen i Brøndby IF
Mikkel Rask håber at få håneretten mod gamle Viborg-kammerater
Gladbach-boss bekræfter: AC er tabt for os - vender tilbage til Chelsea
Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland
Pengesnyd: 2. divisionsklub fratrukket 12 point og tildelt stor bøde
AGF-kant tilbage i topform: Føler mig tæt på startopstillingen

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere