Brøndby sender udskældt svensker hjem

Michael Almebäck ventes i begyndelsen af næste uge at vende retur til Sverige efter nogle vanskelige år i Brøndby

Ekstra Bladet erfarer, at Brøndbys Michael Almebäck i begyndelsen af næste uge bliver sendt til Örebro i Sverige. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Ekstra Bladet erfarer, at Brøndbys Michael Almebäck i begyndelsen af næste uge bliver sendt til Örebro i Sverige. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Brøndby er i fuld sving med at trimme truppen forud for anden halvdel af sæsonen. Og der er aktivitet både ind og ud. 

Fredag kunne klubben præsentere to nye angribere i skikkelse af Kamil Wilczek og Gustaf Nilsson, men den kommende tid byder til gengæld på en afsked og et farvel, der næppe knuser mange Brøndby-hjerter.

Ekstra Bladet erfarer, at forsvarsspilleren Michael Almebäck i begyndelsen af næste uge bliver sendt til Örebro i Sverige og på den led sætter punktum for et kapitel i karrieren, der ikke har budt på stor succes.

Tiden i Danmark har således været plaget af manglende spilletid såvel som manglende gennemslagskraft. I Brøndby blev det kun til 18 kampe på førsteholdet i løbet af to og et halvt år.

I denne periode blev 27-årige Almebäck i flere tilfælde gjort til syndebuk, og en udlejning til Esbjerg i begyndelsen af 2015 er kun med til at understrege, at partnerskabet med Brøndby ikke har medført den ønskede gevinst for nogen af parterne.

Brøndby - 12. jan. 2016 - kl. 07:43 Brøndby skærer truppen til og ændrer fokus

Forventningerne var ellers store, da Michael Almebäck i sommeren 2013 skiftede til den danske storklub.

Hans defensive kompetencer blev rost i stride strømme af klubbens daværende sportschef, Per Rud, som dengang var svært tilfreds med den svenske tilgang.

- Jeg er sikker på, at han vil blive en klar forstærkning af vores trup, og at hans tilstedeværelse ligeledes vil gavne udviklingen af vores mange unge spillere, fortalte Rud i kølvandet på præsentationen.

Michael Almebäck har i denne sæson spillet en enkelt kamp for Brøndby. Han har tidligere i karrieren repræsenteret Club Brugge samt de svenske klubber Örebro og Brommapojkarna.

Det er op til Daniel Agger at afgøre, hvad han vil. Brøndby må vente på hans beslutning. Den situation er ikke mange af de 82 andre med kontraktudløb til sommer. Flere af dem skal på klubjagt de kommende måneder. (Foto: Lars Poulsen) EKSTRA Her er Superligaens store ta' selv bord

04:50
Her kan du høre Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, vurderer Brøndbys nye angribere, Gustaf Nilsson og Kamil Wilczek

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
EKSTRA anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen