Brøndby

Derfor bør Brøndby skifte system

Analyse: Brøndby har ikke kantspillerne til at spille det system, som Thomas Frank ønsker – flere passer bedre til 4-4-2

  • Johan Elmander og Teemu Pukki kan sagtens blive angrebspar i et 4-4-2 system. Her kan Ronnie Schwartz også indgå i stedet for Elmander. Brøndby har lige nu flere spillere, der passer til 4-4-2. Derfor bør Thomas Frank skifte system i foråret. (Foto: Jens Dresling)
Johan Elmander og Teemu Pukki kan sagtens blive angrebspar i et 4-4-2 system. Her kan Ronnie Schwartz også indgå i stedet for Elmander. Brøndby har lige nu flere spillere, der passer til 4-4-2. Derfor bør Thomas Frank skifte system i foråret. (Foto: Jens Dresling)

Hvad nu, Thomas Frank!

Et forår venter, hvor Brøndby-træneren er under maksimalt pres. Der skal præsteres. Der skal leveres resultater. Brøndby skal mindst havne i top-3, før bestyrelsen og storaktionær Jan Bech Andersen kan smile med tilfredshed.

Men hvordan skal Brøndby i forårets 15 kampe nå målet? Hvis man tager udgangspunkt i den nuværende trup, nager tvivlen i den grad.

Den form for fodbold Thomas Frank gerne vil spille kræver dynamiske, offensive, aggressive og målfarlige kantspillere. Påstanden herfra er, at det har Brøndby slet ikke i dag.

Derfor er pointen, at Frank bør sadle om. Han bør skifte system.

Når han kigger på sin trup, har han reelt kun to udprægede kantspillere – Andrew Hjulsager og Christian Greko Jakobsen.

Til gengæld har han flere, der passer til at spille 4-4-2 – altså med to udprægede angribere.

Superligaen: Brøndby IF - FC København EKSTRA Sport og Spil Her er Superligaens store ta' selv bord

En påstand herfra er, at Ronnie Schwartz og Johan Elmander vil føle sig bedre tilpas i 4-4-2 frem for i det 4-3-3 eller 4-2-3-1 system, som Brøndby har spillet under Thomas Frank.

En sidegevinst vil det også være, at Magnus Erikssons kvaliteter bliver udnyttet meget bedre. Han kan spille både centralt og på kanten i et 4-4-2 system. I efteråret spillede han af og til på kanten, men det var ingen succes. Han har slet ikke hurtigheden og gennembrudskraften til at spille den plads i Thomas Franks foretrukne system.

Det vil ikke være et nederlag for Thomas Frank, hvis han her i foråret går på kompromis med filosofien for at vælge en spillestil, hvor det nuværende spillermateriale passer meget bedre til.

Thomas Frank er stadig cheftræner, mens hans position blev svækket, da Brøndby kort før jul valgte at degradere assistenten, Albert Capellas, til U17-træner.

Det er en underlig beslutning, fordi Capellas med Barcelona-fortid kom ind netop på Franks opfordring. Meldingen er, at der ikke kommer en ny assistent til Superligatruppen.

Men man kan godt savne en mere hårdfør type. I positiv forstand ’et dumt svin’. En mand, der råber op.

Brøndbys trænerteam virker i dag til at være meget ens typer. Manden der stikker lidt ud a la Stig Tøfting-typen ville pynte i omklædningsrummet og på træningsbanen.

Det skal ske i Brøndby i 2016

Der skal tilføres flere penge

2016 bliver året, hvor Brøndby skal tilføres flere penge for at nå de sportslige mål. Klubben når ikke en DM-titel i 2018 uden flere penge. Og det er til sommer Troels Bech begynder at forme mesterskabstruppen. Om det bliver storaktionær Jan Bech Andersen, der smider flere penge i klubben, er ikke afgørende. Der kan også komme andre investorer udefra, som Jan Bech Andersen finder.

Et stort salg

Brøndby skal i år levere et stort salg. Det er oplagt, at Riza Durmisi bliver solgt for 15 mio. kr., som er den klausul, han har i sin kontrakt. Det er vigtigt for Brøndby, at klubben kan levere sådan et salg af en af klubbens egne spillere. Det skaber forhåbninger om Master Class projektet for fremtiden.

Agger skal fortsætte

Hvis Brøndby skal løfte sig i år, skal det være med Agger som forsvarets styrmand. Det er helt afgørende for roen og stabiliteten i Brøndbys bagkæde, at Agger får forlænget sin kontrakt.

Skiven skal rammes

Brøndby har ikke været særlig gode til at ramme skiven, når der er købt spillere. Frederik Rønnow har været en fuldtræffer, men der har været alt for mange spillere, som slet ikke har slået til. Eksempelvis Fredrik Semb Berge og Elbasan Rashani, der kostede 12 mio. kr. Penge som Jan Bech Andersen lånte klubben. Hvis der skal ske fremgang, skal Brøndby hente dem, der slår til.

Målene skal indfries og én titel skal i hus

Det kan blive afgørende for Thomas Franks videre skæbne, at klubben vinder en titel. Brøndby skal vinde pokalen – i øvrigt vil det være den første titel i otte år.

Samtidig skal målsætningen om top-3 indfries, hvis troværdigheden til projektet skal bestå.

 

 

 

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Agent: Emre Mor stolt af Besiktas-interesse
Lille overskud i Silkeborg IF - selvom fodbolden laver underskud
Kliment ked af få mål: Jeg har prioriteret forkert
Schöne om omskoling: Ajax-træner var ærlig fra start
Fredagens rygtebørs: Barcelona i dialog med Leicester-stjerne
Messi sparkede Argentina tættere på VM

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere