Persondata politik

Ariël Jacobs justerer FCK's spillestil

FCK's belgiske træner har arbejdet meget med det pres, spillerne lægger på en boldbesiddende modstander

Klubnyt FC København
Få nyhederne om FCK direkte i din indbakke - når det sker.

Fodbold Mest læste

Seneste i Fodbold

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

 

Ariël Jacobs er kommet ti København for at præge FCK med sine egen ideer. De første ændringer er allerede ved at være mærkbare, mener Martin Vingaard.

- Han har arbejdet med, hvordan vi står på banen, fortæller Vingaard til ekstrabladet.dk.

- Han arbejder med, hvor og hvornår, vi ligger vores pres, og hvem der går først op i presset. Det er vi kommet et godt stykke med. Vi ved, hvad han vil have. Der er en sikkerhed i det, især defensivt.

- Ariël har nogle lidt andre spilmønstre på midtbanen, end vi har været vant til. Eksempelvis går kantspillerne tidligere i pres, end vi tidligere gjorde, hvor det mere var angriberne, der stod for det første pres, forklarer Vingaard.

Se også: Se også: FCK-træner advarer: Fejl vil få konsekvenser

- Når vi så erobrer bolden, så har vi arbejdet med omstillingerne, hvor Ariël gerne vil have bolden spillet frem i banen så hurtigt som muligt. Det er lidt det samme, som Ståle gjorde.

Men under Ståle var vi måske mere boldbesiddende. Selv mod store hold europæiske hold kunne vi i perioder holde i bolden og være spilstyrende, siger Vingaard, der da også må erkende, at det sidste er svært.

- Vi har haft utrolig stor udskiftning over de sidste 12 måneder. Men nu har vi haft en sæson til at finde hinanden.

- Så har vi så mistet N'Doye, men det får forhåbentlig ikke den store betydning. Han er selvfølgelig en spiller i særklasse, men hans kvaliteter må vi undvære. Det betyder så, at vi scorer nogle andre typer mål. Vi spiller mere småspil, frem for at slå indlæg til N'Doye.

Se også: Se også: FC København skal købe tre mand - nu

- Vi har spillet os til mange chancer, og vi har scoret mange mål i starten af sæsonen. Det giver selvtillid, siger Vingaard.

Onsdag aften vil det vise sig, om selvtilliden også forplanter sig til Champions League-kvalifikationen, når det gælder Club Brügge i 3. runde.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Stine Eskildsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik