FCK-træner: Klubfølelse eksisterer ikke

Professionel fodbold gør det svært for nutidens spillere at bevare klubfølelsen, mener FCK-træner Ariël Jacobs

  • Spillerne vil have det maksimale ud af deres karrierer, derfor skifter langt de fleste løbende klub (Foto: Lars Poulsen)
Spillerne vil have det maksimale ud af deres karrierer, derfor skifter langt de fleste løbende klub (Foto: Lars Poulsen)

Mens mange fans trofast tilbeder den samme fodboldklub fra fødsel til grav, så er det anderledes med nutidens professionelle fodboldspillere.

Det mener FC Københavns træner Ariël Jacobs.

- Det er en noget, der ligger i tidsånden. I øjeblikket mener jeg ikke, at mange spillere har klubfølelse, fordi fodbolden er blevet så stor en forretning, siger Ariël Jacobs.

Se mere:

Se også: FCK led hæsligt nederlag

- Det er heller ikke længere normalt for andre mennesker, at de starter deres arbejdsliv og ender det i samme virksomhed. Det er det samme i fodbold. Det må man acceptere, mener FCK-træneren.

I sidste uge var temaet aktuelt, da William Kvist sammen med Stuttgart var på besøg i Parken. Kvist voksede nemlig op og var fan af FCK samtidig med, at han spillede i klubben fra han var otte år gammel.

I 2011 skiftede han til Stuttgart i Tyskland, og i torsdags var han i 90 minutter modstander af den klub, der ligger hans hjerte nært.

Se mere:

Se også: Kvist - fan og fjende af FCK

- Jeg kan godt forstå synspunktet om, at hans hjerte skulle være i København, når han har spillet her som barn og langt op i karrieren, men på den anden side, så er en professionel fodboldkarriere så kort, at han skal få det maksimale ud af den, siger Ariël Jacobs.

Har du dit hjerte i en bestemt klub?

- Jeg har ikke mit hjerte et bestemt sted. Som træner er man endnu mere udsat end spillerne. Man er afhængig af, hvordan spilerne præsterer, så på den måde er det ikke sikkert, at man har sit job i morgen, siger Ariël Jacobs.

Stuttgart med William Kvist på banen vandt opgøret i Europa League med 2-0 over FCK.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Forsvarsspiller tvang skifte igennem over for Mourinho
Ramos om Isco-transfer: Bedre at være her end andre steder
Woodgate vender tilbage til Middlesbrough
Bendtner: Jeg starter ikke i mesterfinalen
Horsens-tekniker tilbage på træningsbanen
Liverpool-stjerne misser Merseyside-derby

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere