FCK-talenter tæver Esbjerg

Lørdagens Superligakamp mellem FCK og Esbjerg ender 2-1

  • Andreas Cornelius har haft en fantastisk start på sæsonen. (Foto:BAANER RASMUS)
Andreas Cornelius har haft en fantastisk start på sæsonen. (Foto:BAANER RASMUS)

FCK tager luften af superliga-oprykkerne fra Esbjerg med en 2-1-sejr

Esbjerg fik et trøstemål, og leverede også et par giftige hug mod slutningen af kampen, men FCK sad ellers solidt på spillet.

De københavnske spillere var generelt et niveau over hjemmeholdet, men især de to FCK-talenter Andreas Cornelius og Christoffer Remmer leverede en lysende indsats.

Christoffer Remmer spillede sin første Superligakamp, men det kunne ikke ses. Han leverede en solid indsats på højre kant, og lagde op til det første mål.

Og Andreas Cornelius fortsætter bare med at imponere - tre mål i fire kampe er det blevet til af den bare 19-årige angriber.

1. Halvleg

De første tyve minutter af kampen bød ikke på de store chancer. FCK bar præg af, at både Lars Jacobsen, Cesar Santin og Bryan Oviedo blev sparet forud for kampen mod Club Brugge.

Pierre Bengtsson lavede dog lidt ravage ude i venstre side, hvor han smed et indlæg ind til lange Andreas Cornelius, der kom op til bolden, men ikke kunne dirigere den hverken hårdt eller præcist nok mod målet.

Den største chance esbjergenserne fik, var da Claudemir nedlagde Jesper Lange lige udenfor feltet med en albue. Forseelsen gav gult og et frispark, som Arnor Smarason tog sig af, men der var ikke meget Christiano Ronaldo over det spark.

I anden halvdel af første halvleg steg FCK-presset. Bengtsson blev ved med at drille på venstre kant, og Martin Vingaard trykkede af på afstand. Det skud var intet problem for målmand Lukas Hradecky, men det var det til gengæld, da Christian Grindheim forsøgte sig ude fra. Skuddet blev rettet af og var en reel trussel for Hradecky, der måtte ud og hænge for at slå bolden væk.

Esbjerg viste kun tænder i glimt, som da Jakob Ankersen tog sig ind dribletur ind mod FCK-feltet. Vendelbo nåede ikke igennem, men efter lidt klumpspil endte bolden hos Mikkel Vendelbo, der dog hamrede bolden over Johan Wilands mål.

Efter 33 minutter fik FCK'erne så betaling for det massive pres. Christian Bolaños lagde den flot op til debutanten Christoffer Remmer, der fra højre side af feltet kunne lægge en aflevering fladt tilbage i feltet til Martin Vingaard, der koldt knaldede bolden ind bag Lukas Hradecky.

I den sidste halvdel af første halvleg kontrollerede FCK alt der skete på Blue Water Arena mod et modløst Esbjerg-mandskab.

2. Halvleg

Esbjerg-spillerne startede ellers 2. halvleg ud i et højt tempo, og tæppebombede nærmest området omkring Johan Wilands mål.

Men på trods af det gode initiativ var det aldrig helt farligt, fordi skuddene bare ikke ramte inden for målrammen.

FCK-spillerne tog Esbjerg-offensiven med ro, så ud til at være meget tilfreds med, at jyderne brugte en masse krudt, så længe det var løst.

I den anden ende begyndte det efter 55 minutters spil, at ligne 1. halvleg mere og mere.

Bolden var måske mere oppe på FCK's halvdel, men de farligste forsøg kom oppe ved Lukas Hradeckys mål.

Og efter 59 minutter satte høje Andreas Cornelius hovedet på et flot indlæg af Christian Bolaños.

FCK fortsatte det hårde pres, men Esbjerg-spillerne fortsatte ufortrødent på bedste beskub selv om det var op ad bakke.

Og med 25 minutter tilbage kom belønningen så.

Jakob Ankersen lavede en flot scoring, hvor han med ydersiden satte bolden i det lange hjørne.

Det så nu ikke ud til at ryste FCK.

FCK-træner Ariël Jacobs sagde til sine spillere i halvlegen, at de skulle gå efter at få et mål til, men det virkede ikke som om det var nok for spillerne.

Københavnerne fortsatte ufortrødent og skabte mange chancer, både Claudemir og Santin sendte skud tæt forbi stolpen på Lukas Hradeckys mål.

Mod enden var det i hvert fald tættere på 3-1 end en udligning.

Lige før lukketid var Demba-Nyren med et hovedstød dog meget tæt på et blive dagens mand i Esbjerg, men Johan Wiland stod i vejen.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Mourinho: Brasilien-job ville være spændene
Koeman vil beholde Lukaku
Onsdagens rygtebørs (opdat.): Chelsea og PSG i stor byttehandel
Højdepunkter: Flot Bendtner assist i Rosenborg-debut
Bendtner efter assist i debut: Vi straffer dem
Bendtner lavede assist i Rosenborgs Super Cup-sejr

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere