FCK-komet holder drømmene i skak

19-årige Andreas Cornelius har ingen andre planer end at blive fast mand for FCK - og vinde en masse

  • Andreas Cornelius har været med på de sidste tre træningslejre med FCK over det sidste år. Men det er første fra begyndelsen af 2012/13-sæsonen, at han for alvor har slået sig igennem til førsteholdet, hvor han har spillet i alle tre Superliga-kampe. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Andreas Cornelius har været med på de sidste tre træningslejre med FCK over det sidste år. Men det er første fra begyndelsen af 2012/13-sæsonen, at han for alvor har slået sig igennem til førsteholdet, hvor han har spillet i alle tre Superliga-kampe. (Foto: Klavs Bo Christensen)

For få måneder siden løb 19-årige Andreas Cornelius rundt og spillede reserveholdsfodbold i FC København.

Ny sæson, og pludselig står Cornelius noteret for to Superliga-mål og prædikatet som FCK's angrebskomet. Onsdag har han tilmed muligheden for at spille CL-kvalifikation mod Club Brügge foran FCK's hjemmebanepublikum.

- Det er selvfølgelig fedt at være med til det her, at spille på det her niveau, siger Cornelius til ekstrabladet.dk.

- Det går meget hurtigere, end jeg har været vant til, man spiller med færre boldberøringer. Og det skal jeg stadig arbejde med. Men jeg håber da, at jeg kan komme til at spille en rolle mod Brügge, siger Cornelius, der efter salget af Dame N'Doye pludselig er den fysisk mest veludrustede blandt FCK-angriberne.

Se også:

Se også: FCK-træner advarer: Fejl vil få konsekvenser

Den 193 cm høje angriber lader dog ikke træerne vokse ind i himmelen. I første omgang er han bare glad, når han spiller.

- Jeg har har nogle kortsigtede mål, der handler om, at jeg gerne vil blive en vigtig spiller for holdet og få spilletid. Jeg vil gerne være fast mand og vinde en masse for klubben. Med derudover har jeg ikke nogle mål og planer. Jeg går ikke og tænker på, at jeg skal spille i udlandet en dag, siger Cornelius.

Det sidste kan blive svært at undgå, hvis han fortsætter med at score to mål for hver tre Superliga-kampe.

FC København spiller klokken 20 i Parken den første kamp mod de belgiske vicemestre Club Brügge i 3. runde af kvalifikationen til Champions League.

Se også:

Se også: Zimling: FCK har en fordel

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Optakt: SønderjyskE - FC København
Agent bekræfter: Nicklas Pedersen stopper i Oostende
Michael Hemmingsen ny cheftræner i Næstved
Riddersholm afskriver forsvarsgeneral for resten af sæsonen
Silkeborg-træner: Svært at overraske AaB
Lettet ny AGF'er: Dejligt at få styr på livet efter uvis periode

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere