Ariël Jacobs justerer FCK's spillestil

FCK's belgiske træner har arbejdet meget med det pres, spillerne lægger på en boldbesiddende modstander

  • Der bliver arbejdet meget med presspillet på FCK's træninger. (Polfoto: Carsten Bundgaard)
Der bliver arbejdet meget med presspillet på FCK's træninger. (Polfoto: Carsten Bundgaard)

Odds

Bookmaker
1
X
2
 

Ariël Jacobs er kommet ti København for at præge FCK med sine egen ideer. De første ændringer er allerede ved at være mærkbare, mener Martin Vingaard.

- Han har arbejdet med, hvordan vi står på banen, fortæller Vingaard til ekstrabladet.dk.

- Han arbejder med, hvor og hvornår, vi ligger vores pres, og hvem der går først op i presset. Det er vi kommet et godt stykke med. Vi ved, hvad han vil have. Der er en sikkerhed i det, især defensivt.

- Ariël har nogle lidt andre spilmønstre på midtbanen, end vi har været vant til. Eksempelvis går kantspillerne tidligere i pres, end vi tidligere gjorde, hvor det mere var angriberne, der stod for det første pres, forklarer Vingaard.

Se også:

Se også: FCK-træner advarer: Fejl vil få konsekvenser

- Når vi så erobrer bolden, så har vi arbejdet med omstillingerne, hvor Ariël gerne vil have bolden spillet frem i banen så hurtigt som muligt. Det er lidt det samme, som Ståle gjorde.

Men under Ståle var vi måske mere boldbesiddende. Selv mod store hold europæiske hold kunne vi i perioder holde i bolden og være spilstyrende, siger Vingaard, der da også må erkende, at det sidste er svært.

- Vi har haft utrolig stor udskiftning over de sidste 12 måneder. Men nu har vi haft en sæson til at finde hinanden.

- Så har vi så mistet N'Doye, men det får forhåbentlig ikke den store betydning. Han er selvfølgelig en spiller i særklasse, men hans kvaliteter må vi undvære. Det betyder så, at vi scorer nogle andre typer mål. Vi spiller mere småspil, frem for at slå indlæg til N'Doye.

Se også:

Se også: FC København skal købe tre mand - nu

- Vi har spillet os til mange chancer, og vi har scoret mange mål i starten af sæsonen. Det giver selvtillid, siger Vingaard.

Onsdag aften vil det vise sig, om selvtilliden også forplanter sig til Champions League-kvalifikationen, når det gælder Club Brügge i 3. runde.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik