Trist Grønkjær: Det er ikke fedt

FCK-profilen havde meget gerne fortsat karrieren, men han erkender, at fornuften i forhold til fysikken har sejret

  • Jesper Grønkjær i samtale med Ståle Solbakken under dagens træning. Det er ved at være slut med den slags... (Foto: Linda Johansen)
Jesper Grønkjær i samtale med Ståle Solbakken under dagens træning. Det er ved at være slut med den slags... (Foto: Linda Johansen)

Søndag er det slut. En lang og gloværdig karriere slutter for én af de sidste 15 års største personligheder i dansk fodbold.

Jesper Grønkjær har valgt at trække stikket, mens tiden var god. Og det er den nu.

- Det er summen af mange ting. Og det er noget, der har rumsteret i lang tid. Men det var bestemt ikke nogen let beslutning, sagde Grønkjær efter dagens træning på Frederiksberg.

Torsdag morgen meddelte FC København, at han efter fem sæsoner i klubben indstiller karrieren i en alder af 33 år. Ikke nogen høj alder for en fodboldspiller. Og så alligevel nok meget passende, når navnet er Jesper Grønkjær.

Læs også: Så slipper vi for hans tuderi

- Jeg har haft mine skader. Nogle alvorlige nogle. Og jeg kan godt mærke, at jeg har fået nogle signaler om, at det kører på det sidste. Så det er fornuften, der sejrer. Hvis man kan snakke om, at nogen sejrer her. Og jeg står da ikke med armene over hovedet og siger, at jeg har det fedt med det. Jeg forlader noget, jeg elsker, sagde Grønkjær, der traf beslutningen mandag aften.

Svært at stoppe
- Jeg vil gerne kunne løbe en tur, når den sidste kamp er overstået. Jeg vil ikke stå med mén efter karrieren. Men det er svært.

2008 var et hårdt år for kantspilleren, der blev ramt af en knæskade i slutningen af 2007-08-sæsonen, og siden gik der stafylokokker i skaden, hvilket holdt ham ude de første 17 runder af den næste sæson. Alligevel kom han tilbage på højeste niveau og spillede en vigtig rolle i især FC Københavns Europa Cup-kampe.

- Det har været et dilemma. Lysten og glæden har altid været der. Og så er det så nemt at fortsætte. Det er så svært at stoppe. Men jeg bliver nødt til at vægte helbredet højest, sagde han og tilføjer, at lægerne ikke ligefrem har klappet ham på skulderen, fordi han har valgt at fortsætte karrieren flere gange.

Sidste kamp er søndag, når FCK hjemme tager imod AaB. Ganske pudsigt, at det er netop AaB, Grønkjær spiller sidste kamp mod. Det var den nordjyske klub, der gav ham debut som ganske ung. Og så skete det i øvrigt i en Super Cup-kamp mod FC København...

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.