Trav 39 min. siden
Dansker kan vinde millionen i aften
Italiensk fodbold 56 min. siden
Skifte på plads: Angriber bliver verdens tredjedyreste
OL 2016 1 time siden
Svær OL-lodtrækning: Skal op mod verdens bedste
Intl. fodbold 2 timer siden
Simon Kjær nærmer sig anførerbindet
OL 2016 2 timer siden
Guldvinder raser: OL-boss en del af doping-systemet
Intl. fodbold 2 timer siden
Tidligere landsholdsspiller skifter til Australien
Brøndby 3 timer siden
Tysk sviner: Brøndby-træner har gjort alt forkert
Intl. fodbold 3 timer siden
For dumt: Her kikser 'Messi/Suarez-straffe' på det groveste
Skandinavien 5 timer siden
Kuhn får tv-ekspert som assistent
OL 2016 5 timer siden
Trods slem skade: Wozniacki klar til OL
Formel 1 5 timer siden
Kevin foretrækker risikoen: Ny bøjle imod Formel 1’s DNA
Premier League 6 timer siden
Arsenal-anfører ude resten af året
Formel 1 6 timer siden
SMS-indsamling skal redde hans Formel 1-plads
Champions League 7 timer siden
Dansk stortalent får debut i CL: Er lovet startplads
EKSTRA
Formel 1-diktatoren Bernie Ecclestone: Beundrer både Putin og Hitler
Spansk fodbold 8 timer siden
Økonomisk krise, hvor?! Barcelona præsenterer kæmpe million-overskud
Formel 1 8 timer siden
Skraber bunden: Så dårlig var Kevin i Ungarn
Dansk fodbold 10 timer siden
Stjernetrænere stiller op for afdød kammerat
OL 2016 10 timer siden
Indrømmer katastrofal forberedelse: Under halvdelen af OL-byen er færdig
Liverpool 10 timer siden
Liverpool-profil smidt hjem fra træningslejr
FC København

Bashkim: Jeg har været igennem nogle lorteting

24-årige Bashkim Kadrii har været i FCK i halvandet år, og nu er han skadefri

  • Kadrii og Cornelius igang med omklædningen før den første træning i 2016. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kadrii og Cornelius igang med omklædningen før den første træning i 2016. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Bashkim Kadrii var en af de FCK-spillere, der havde glædet sig til at løbe en tur i dis og gråvejr og trille lidt bold på FCK's anlæg efter en måneds vinterpause.

For første gang siden efteråret 2014, hvor Kadrii lige var skiftet til FC København efter et succesrigt ophold i OB, har han nu muligheden for at konkurrere på lige fod med alle andre. Flere langvarige skader i FCK-tiden har efterhånden gjort landsholdsdebuten i 2011 til et fjernt minde.

Den 24-årige københavnerdreng er da også fuldt bevidst om, at det er nu, han skal slå til, for at sikre sig en stamplads på holdet og fortsætte sin fodboldudvikling.

- Jeg glæder mig rigtig meget, for jeg får en start, hvor jeg er lige med alle andre. Håber selvfølgelig at vise, hvad jeg kan, og komme til at spille. Nu har jeg en fair chance for at vise noget.

- Men det var også det her, vi snakkede om, da jeg først blev skadet. At det var først nu, at jeg skulle komme tilbage og spille mere, og spille mig på holdet. Det har været planen hele tiden. Så det er gået efter planen.

Der blev mandag trænet en times tid på kunststof på KB's anlæg, før truppen gik til styrketræning i klubhuset. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Der blev mandag trænet en times tid på kunststof på KB's anlæg, før truppen gik til styrketræning i klubhuset. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Er du ankommet i ekstra god form efter vinterferien, fordi den skal have en skalle nu?

- Det ved jeg ikke, nej, jeg synes altid, jeg gør det jeg skal i min ferie og kommer tilbage i god form. Men jeg skal selvfølgelig arbejde ekstra for det, efter jeg har været skadet så længe. Så jeg har da tænkt en lille smule på det.

- Hvad er dit personlige mål for 2016?

- Først og fremmest skal jeg spille mig på holdet. Og holde mig skadesfri, så jeg kan komme på holdet. Det har været nogle lange ture, jeg har haft med skader. Så det er vigtigt, at jeg kan holde mig skadesfri.

- Er du kommet stærkere tilbage efter dine skader?

- Jeg synes, jeg er blevet stærkere, og jeg er blevet klogere på nogle ting. Jeg kender min krop ind og ud nu, og jeg ved, hvad der er godt for mig, og hvad der ikke er godt for mig, så jeg synes, der er mange ting. Jeg er blevet stærkere mentalt. Jeg har været igennem mange lorteting. Også nogle gode ting selvfølgelig. Men man håber jo altid, at man kommer stærkere ud på den anden side.

Der har været lidt transferrygter omkring Ludwig Augustinsson, ligesom der har været om Daniel Amartey. Klubben er dog ikke desperat efter at få solgt de to profiler, som begge kan få en afgørende rolle i mesterskabskampen. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Der har været lidt transferrygter omkring Ludwig Augustinsson, ligesom der har været om Daniel Amartey. Klubben er dog ikke desperat efter at få solgt de to profiler, som begge kan få en afgørende rolle i mesterskabskampen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Hvordan ser du konkurrencen på de pladser, du kan spille (venstre back, venstre kant, angriber)?

- Jamen, der er kæmpe konkurrence på holdet. Jeg synes, det er den bedste trup, mens jeg har været i FCK. Så der er kæmpe konkurrence, men sådan er det at være her, sådan vil det altid være i FCK. Men jeg går selvfølgelig efter at spille.

- Hvis Ludwig Augustinsson bliver solgt, så er du vel venstre back igen?

- Haha, ja, han har nu ikke sagt noget (om at han er på vej væk), men hvis der er brug for det, så skal jeg da nok tage den. Men det er ikke noget, jeg skal spille fast.

- Hvor vil du helst spille?

- Jeg vil helst spille angriber. Der vil Ståle også helst brug mig. Men det er ikke sådan, at jeg siger, at jeg SKAL spille angriber, selvfølgelig ikke. Hvis der er brug for mig et andet sted, så spiller jeg der.


- Hvor ser du dig selv om fem år?

- Jeg håber da, jeg kan tage det næste skridt herfra, og selvfølgelig prøve at komme til udlandet på et tidspunkt. Det har været målet lige siden, jeg startede. Det holder jeg fast ved. Det tror jeg også godt, jeg kan nå. Det er drømmen og målet at komme til udlandet på et tidspunkt.

- Men lige nu skal jeg bare holde mig skadesfri og komme på holdet, det er førsteprioritet. Det er det, jeg tænker på nu. Alt det andet tænker jeg ikke over.

FODBOLD 11.00 Træningsstart FCK  (snak evt om video) FC København - 11. jan. 2016 FCK smadrer banen i Parken

Trupstatus

Kris Stadsgaard: Leder efter ny klub
Den tidligere landsholdsspiller skal i en alder af 30 til at finde noget spilletid, efter at tiden i FCK på grund af skader og hård konkurrence ikke har budt på den ventede succes.

Aboubakar Keita: Ny spiller
18-årig ivoriansk midtbanespiller, som i 2016 er rykket op i førsteholdstruppen. Har hidtil været tilknyttet 'School of Excellence’ og U19-holdet.

Daniel Amartey: Kan blive solgt
Den ghanesiske landsholdsspiller, der kan bruges både på midtbanen og i centerforsvaret, er en ombejlet herre. Det 21-årige stjerneskud bliver dog dyr, hvis nogen skal købe ham nu.

Ludwig Augustinsson: Kan blive solgt
FCK’s bedste dødboldskytte og EM-vinder med det svenske U21-landshold. Den 21-årige venstre back fik debut for det svenske A-landshold i 2015, og han er hastigt på vej til at blive en international klassespiller.

Christoffer Remmer: Udlejes muligvis
Var udset som Lars Jacobsens afløser på FCK’s højre back, men skader og nyindkøb har sat ham tilbage i køen. Med en stort set skadefri FCK-trup i foråret, kan et lejemål give god mening for 22-årige Remmer.

Danny Amankwaa: Fortsat skadet
Den lynhurtige kantspiller fik sit 2015 ødelagt af skader. Er lige nu knæskadet, men ventes at være kampklar omkring sæsonstarten eller kort tid efter.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen