FCK skovlede point ind: Nu får Danmark europæisk fordel

Der er blevet skovlet point ind til den danske koefficient i denne sæson, hvor FCK har trukket en stor del af læsset, der kommer til at give en lille dansk, Europa-fordel i fremtiden

  • FCK har skaffet point til Danmark i både Champions- og Europa League. Foto: Lars Poulsen
FCK har skaffet point til Danmark i både Champions- og Europa League. Foto: Lars Poulsen

FC København har haft en stor sæson i europæisk fodbold, hvor holdet leverede flot i både Champions- og Europa League. Det kan også ses på Danmarks koefficient-point, der er fløjet opad i den her sæson.

Faktisk er det gået så godt, at Danmark i skrevne stund er det land, der har klaret sig niendebedst i 2016/2017-sæsonen. Her ligger vi med 34,000 point, hvilket svarer til et gennemsnit på 8,500 point for de fire hold, der har repræsenteret Danmark i Europa i løbet af sæsonen: FC København, SønderjyskE, Brøndby og FC Midtjylland.

Den foreløbige topscorer er Spanien. Her har syv klubber indtil videre skovlet 115,000 point, hvilket giver et gennemsnit på 16,428. Spanien har også stadig fem klubber tilbage i de to europæiske turneringer, så der burde være gode muligheder for at Spanien får endnu flere point på kontoen.

Flere point på kontoen er ikke en mulighed for Danmark i indeværende sæson, da FCK var det sidste danske hold tilbage i Europa.

I det store, samlede regnskab, der også tager de fire foregående sæsoners point med i ligningen, efterlader det Danmark på en 18. plads.

Et seriøst hop op fra sidste år, hvor vi rodede rundt nede på en 24. plads med både Sverige og Norge over os...

Den aktuelle stilling for Danmark og de omkringliggende nationer. Screenshot: UEFA Den aktuelle stilling for Danmark og de omkringliggende nationer. Screenshot: UEFA

Vi kan i øvrigt glæde os over at de fem lande, der er under Danmark, heller ikke har nogen hold tilbage i Europa. Og hvis det ikke er nok til at få lidt jubel i gang, så er de tre lande over os i samme situation.

Får den 18. plads så nogen betydning for danske holds Europa-færd i fremtiden? Ja, det gør den faktisk, for 18-23. pladsen på listen får nemlig lov til at sende landets pokalvinder ind i anden kvalifikationsrunde af Europa League frem for i den første runde.

At få to danske hold med i Champions League-kvalifikationen har lidt længere udsigter, da vi her skal op i top 15. Ændringen træder først i kraft for den europæiske sæson 2018/19.

Du kan se hele koefficient-ranglisten her.

Læs også: Ståles melding efter exit: Må sige farvel til flere nu

Læs også: Iskold Boilesen pebet ud: Fik Ajax-gave i smug

Sådan scorer holdene point:

Et hold får to point for en sejr og et point for en uafgjort. I kvalifikationen og play-off-runderne bliver pointene halveret.

De klubber, der når blandt de sidste 16, kvartfinalerne, semifinalerne eller finalen i Champions League får et ekstra point for hver runde.

Dette gør sig også gældende for kvartfinalen, semifinalen og finalen i Europa League.

Endelig er der også fire ekstra point for at nå gruppespillet i Champions League og yderligere fire for at nå blandt de sidste 16.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Dansk drømmestart vendt til nederlag mod Spanien
Fortuna led nederlag i Champions League
Neymar: PSG-comeback vigtigere end OL og Champions League
AC i venteposition: Forventer at få chancen, hvis Chelsea henter mig tilbage
AGF-målmand indkaldt til U21-landsholdet
Simeone: Griezmann kan smutte når som helst
Seneste fodbold
Hent flere