Ståle om sit afrikansk stortalent: Stadig taktisk umoden

18-årige Aboubakar Keita viste i årets første testkamp i glimt sit store potentiale, men viste også, at der stadig er et stykke vej til, at han er ’FCK-klar’

  • Aboubakar Keitas potentiale er stort, men den 18-årige FCK'er har også stadig meget at lære - blandt andet på det taktiske plan (Foto: Ole Steen)
Aboubakar Keitas potentiale er stort, men den 18-årige FCK'er har også stadig meget at lære - blandt andet på det taktiske plan (Foto: Ole Steen)

FC København har sagt farvel til Daniel Amartey, men afløseren har de muligvis i egne rækker.

18-årige Aboubakar Keita har i hvert fald potentialet til at blive midtbanestjerne i hovedstaden, og i årets første test mod Lyngby viste spilleren fra Elfenbenskysten glimt af, hvad tilhængerne i Parken kan glæde sig til.

Men han viste også, hvorfor der nok stadig vil gå noget tid, inden han er helt ’FCK-klar’. Efter en stærk start i 2-0-sejren over 1. divisionsklubben indsneg fejlene sig hos afrikaneren, der som eneste mand på banen spillede i korte ærmer og shorts.

- Keita var ikke så god i dag, som han har været til træning. Du ser, at han kan meget, men det handler om at få justeret ham taktisk. 

- Han er stadig taktisk umoden, men har forudsætningerne, sagde FCK-manager Ståle Solbakken efter årets første test, hvor det primært gjaldt om, at hele truppen skulle have spilletid.

Ubehandlet webpix FC København - 29. jan. 2016 Sejr til FCK i årets første test

Aboubakar Keita fik lov at starte inde sammen med William Kvist på den centrale midtbane. FCK sikrede stortalentet på en treårig i november, og han blev hurtigt hevet permanent op i førsteholdstruppen efter at have imponeret Solbakken.

- Han er tynd, men fysikken er i orden. Han er uimponeret og sparker alle ned til træning. Det kan jeg godt li’, sagde Ståle Solbakken med et smil. 

Efter salget af Amartey til Leicester ligner Kvist og Delaney hans foretrukne duo på den centrale midtbane, men Youssef Toutouh kan også meget vel komme i spil. Og så muligvis Keita.

- Men jeg vil ikke lægge noget pres på ham, sagde Solbakken og lagde dermed op til, at foråret bliver en læringsperiode for det dynamiske midtbanespiller, som FCK fulgte tæt i flere år, inden de på Keitas 18. års-fødselsdag kunne skrive kontrakt med ham.

Se også: FCK-anfører vil videre 'inden for en overskuelig fremtid'

Kampen mod Lyngby gav uofficiel debut til klubbens to nye svenskere Erik Johansson og Robin Olsen. 

Midterforsvareren Johansson spillede ganske solidt i de 65 minutter, han fik på banen, men dansk-svenske Olsen var tæt på arbejdsløs i målet i 2. halvleg.

Den lange målmand Robin Olsen spillede fredag for første gang for FCK - og holdt buret rent (Foto: Ole Steen) Den lange målmand Robin Olsen spillede fredag for første gang for FCK - og holdt buret rent (Foto: Ole Steen)
Andreas Cornelius scorede på hovedstød i 6. minut, mens Nicolai Jørgensen slog sejren fast med otte minutter igen, da han sikkert sendte et straffespark i nettet.

Superligaens førerhold rejser onsdag til Dubai på træningslejr og møder fredag svenske Malmö FF.

Du kan komme tæt på talentet Keita i dette interview:

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Fredagens rygtebørs (opdat.): To Chelsea-stjerner i Reals søgelys
Luis Garcia: Håber, Coutinho bliver i Liverpool
Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere
Brøndby-stopper degraderet på landsholdet: Jeg er ikke skuffet
Saksesparkshelten Tullberg vender tilbage til AGF: Skal være U19-træner
Trods svensk interesse: Esbjerg vil forlænge med topscoreren

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere