Krise i FCM: Kassen næsten tom

FC Midtjylland har ikke penge nok til at vente på en aktieudvidelse og overvejer at pantsætte spillertruppen

  • Krisen kradser i FC Midtjylland. (Foto: Claus Bonnerup)
Krisen kradser i FC Midtjylland. (Foto: Claus Bonnerup)

Kassen er tæt på at være tom i FC Midtjylland. Klubben har ikke penge nok til at komme gennem de kommende tre måneder, hvor Superligaen ligger stille.

Derfor arbejder selskabet lige nu med en regulær pantsætning af truppen for at få penge i den slunkne klubkasse til at stå imod med i den kommende periode, hvor det kun er spillersalg, der kan generere indtægter.

– Vi arbejder lige nu på forskellige løsninger. Vi kan ikke nå at få en kapitaludvidelse kørt igennem på så kort tid. Derfor kigger vi på alternative måder til at skaffe kapital på den korte bane, fortæller bestyrelsesformand Johnny Rune.

– På den korte bane? Det antyder, at det kniber med likviditeten?

– Både og. Vi skal både have styrket vores likviditet og så have økonomien til at arbejde frem mod emissionen til foråret.

– Vi hører, at der decideret er en pantsætning af spillertruppen i spil, når der skal rejses penge her og nu. Passer det?

– Der er jo en model, der tidligere er brugt her, og det er også set andre steder.

Jeg ser ikke den model som noget forkert, og ja ... det er en af de ting, vi diskuterer, erkender Johnny Rune.

Akutbehov på 25 mio.
Efter et efterår, hvor holdet ikke kunne profitere af en god Europa League-lodtrækning og stille og roligt er dumpet ned på kanten af nedrykningsstregen, så er der ikke udsigt til, at transferindtægter kommer til at redde finanserne. Fraværet af sportsdirektør Jens Ørgaard kommer i den sammenhæng til at gøre særdeles ondt.

I forbindelse med klubbens generalforsamling for lidt over en måned siden varslede bestyrelsesformand Johnny Rune en plan for FC Midtjyllands fremtid, men konstaterede i samme omgang, at klubbens vanvittige pengeforbrug betød, at der var behov for at tilføre mindst 25 mio. kr. for at få tingene til at hænge sammen.

FC Midtjylland har gennem de seneste fem år udviklet sig til et skræmmeeksempel på en fodboldklub uden styr på udgifterne. Klubben drømte stort om mesterskaber, men finanskrisen blotlagde i stedet en skrøbelig forretningsmodel.

En stor forbrugsfest
Voldsomme transferindtægter på 145 mio. kr. og to aktieudvidelser på samlet 140 mio. kr. er blevet brændt af i en forbrugsfest, der symboliseres ved hjemvendte Kristian Bak, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger lige nu er Superligaens højest lønnede, når hans sign-on- fee på 12 mio. kr. indregnes.

Seneste kapitaludvidelse på 54 mio. kr. blev løftet af inderen Shrinivas Dempo. Men det bliver ikke fra den kant, at pengene skal komme i denne omgang.

– Der er ingen tvivl om, at der ikke er nogen idé i, at han udvider sin aktieandel med de konsekvenser, det vil få. Så det er ikke den vej vi går, fastslår Johnny Rune.

Se også: Se også: Rivegilde i FCM-ledelsen Rivegilde i FCM-ledelsen

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.