FC Midtjylland

Så er Sviatchenko Celtic-spiller: Så meget koster han

Erik Sviatchenko får en kontrakt frem til sommeren 2019 og FC Midtjylland scorer i omegnen af 20 mio. kr. for forsvarsspilleren

  • Erik Sviatchenko er tabt for FC Midtjylland. Mandag præsenteres han som Celtic-spiller på et stort pressemøde. (Foto: Claus Bonnerup)
Erik Sviatchenko er tabt for FC Midtjylland. Mandag præsenteres han som Celtic-spiller på et stort pressemøde. (Foto: Claus Bonnerup)

Mandag bliver Erik Sviatchenko præsenteret ved et stort pressemøde som vinterforstærkning for den skotske storklub Celtic.

FC Midtjyllands viceanfører er dermed tabt for de danske mestre, der til gengæld kan se fem til at score i omegnen af 20 mio. kr. for salget af den 24-årige midtstopper.

Erik Sviatchenko får en kontrakt frem til sommeren 2019 og udsigt til at spille topfodbold i den bedste skotske række for de forsvarende mestre. Skotterne har dog option på yderligere ét år.

- Celtic er en kæmpe klub og blandt de ti største i Storbritannien. De har solgt 42.000 sæsonkort og har +50.000 tilskuere til alle hjemmekampene. Klubvalget for Erik er gennemtænkt og valgt med stor omhu, fordi han har gode udsigter til fast spilletid, siger Erik Sviatchenkos agent, Allan Bak Jensen, til Ekstra Bladet.

Fodbold AGF - FC Midtjylland Superligaen - 16. jan. 2016 FCM-profil rejser til storklub  

Havde mange muligheder
Erik Sviatchenko har gennemgået et omfattende lægetjek i Celtic, hvor klubben testede ham grundigt, men han bestod lægetjekket uden problemer.

Agenten afslører i øvrigt , at der var rigtig mange muligheder for Erik Sviatchenko, der det seneste halvandet år har leveret på et højt, stabilt niveau i Superligaen.

- Erik havde mange muligheder. Det gælder både i Holland, Frankrig og Italien. Derfor er Celtic udvalgt efter grundige overvejelser. Ikke mindst fordi klubbens manager, Ronny Delia, var meget begejstret for at få Erik i sin trup, tilføjer Allan Bak Jensen.

Det ventes i øvrigt, at Erik Sviatchenko siger farvel til sin snart tidligere klub FC Midtjylland på et pressemøde på tirsdag på Heden.

Derefter står den på skotske udfordringer. Debuten kan komme i næste weekend, når Celtic møder St. Johnstone på hjemmebane.

- Jeg er så glad for at komme til Celtic. En så fantastisk klub med så stort navn i fodboldens verden. Det er en klub med en vidunderlig historik og stor opbakning.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få succes med Celtic. Det betyder så meget for mig at komme til en vindende klub, at komme til en klub som går efter og vinder trofæer, og som vil spille i Champions League, siger Sviatchenko til Celtics hjemmeside.

Sviatchenkos største bedrift med FCM var at hente guldet til klubben. Se hvordan han reagerede på den bedrift

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
AGF-målmand indkaldt til U21-landsholdet
Simeone: Griezmann kan smutte når som helst
Eriksen om den svære vej til VM: Alt eller intet mod Rumænien
FCK rasede forgæves: Flere CL-pladser til de store
Islandsk forsvarsklippe trives i Brøndby: Jeg savnede voksenfodbold
Officielt: Djurgården henter endnu en udlandsprofil hjem
Seneste fodbold
Hent flere