Engelsk fodbold 3 timer siden
Iskold Allardyce tog også fusen på dansker
Stærkt: Se den flotte Atlético-tifo
Champions League 3 timer siden
Her 'vinder' spanske giganter: Se den uimodståelige tifo
Jimmy Floyd Hasselbaink
Championship 4 timer siden
Først røg den engelske landstræner: Nu er næste mand fanget
Champions League 4 timer siden
Her scorer dansker-kollega akrobatisk mål
Champions League 4 timer siden
Sviatchenko snupper point fra City i målfest
Champions League 5 timer siden
Atlético baskede Bayern igen
Champions League 5 timer siden
Rystede Barcelona overvandt danskerholds chokføring
Brøndby 5 timer siden
Vildskud afslørede tumor: Nu møder Brøndby-fan sin redningsmand
Champions League 7 timer siden
SLUT: Spanske giganter sejrede i Champions League
Håndbold 7 timer siden
Danske håndboldmestre fortsætter sejrsstimen
Håndbold 7 timer siden
Solid slutspurt sikrer Esbjergs mestre tiltrængt sejr
Premier League 7 timer siden
PL-stjerne drikker en halv flaske portvin før hver kamp
FC København 8 timer siden
Fan-formand i FCK: Billetpriserne er for høje
Intl. fodbold 8 timer siden
Kryptisk Laudrup: Ingen ved hvad fremtiden bringer
Champions League 8 timer siden
FCK-bomber gennemførte kampen med brækket kindben
OL 2016 9 timer siden
OL-medaljevindere forgyldes med rekordbonus
Tennis 9 timer siden
Så gik den ikke længere for flad Caroline
Champions League 10 timer siden
TV: Kan Delaneys drømme-mål trumfe Allan Ravns?
Anden sport 10 timer siden
Rusland udelukker atleter for brud på dopingregler
Anden sport 10 timer siden
Dansk 'FIFA'-stjerne jubler: Derfor bliver 'FIFA 17' en kæmpesucces

Serie A-klub bød tocifret millionbeløb på eftertragtet Sviatchenko

Den danske Superliga-profil valgte at skifte til Celtic, som ifølge ham selv havde hele pakken, men den nu tidligere FC Midtjylland-spiller havde mange andre muligheder

  • Det er uvist, hvordan Sviatchenko reagerede på buddet. Ikke desto mindre blev det afvist, og i stedet endte den lange landsholdsstopper i Celtic. (Foto: Claus Bonnerup)
Det er uvist, hvordan Sviatchenko reagerede på buddet. Ikke desto mindre blev det afvist, og i stedet endte den lange landsholdsstopper i Celtic. (Foto: Claus Bonnerup)

Superligaen er blevet en kæmpe profil fattigere, efter FC Midtjyllands stærke forsvarsspiller Erik Sviatchenko valgte at skifte til udlandet i dette transfervindue. Det bliver skotske Celtic, der får fornøjelsen af at have den 24-årige midtstopper i truppen de næste mange sæsoner.

Men det var ikke kun Celtic, der viste interesse for den bomstærke profil – tværtimod.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bød en midterklub i Serie A i november i omegnen af 2,2 millioner euro (ca. 16-17 millioner kroner) for danskeren med de ukrainske rødder.

Fodbold AGF - FC Midtjylland FC Midtjylland - 17. jan. 2016 Så er Sviatchenko Celtic-spiller: Så meget koster han

Handlen faldt dog til jorden, da begge parter tøvede med et fremtidigt partnerskab.

Og det er ikke kun italienerne, der har haft et godt øje til Sviatchenko, der i foråret sidste år fik debut på det danske landshold.

I sommerens transfervindue viste Premier League-klubben Norwich interesse, mens den nedrykkede London-klub Fulham var mere konkrete og bød cirka 23 millioner for danskeren – et bud som FC Midtjylland i sidste ende afviste.

Tyske klubber som HSV, Stuttgart og en tredje i toppen af ligaen sværmede om Sviatchenko et halvt år senere. Dog uden at det førte til en konkret interesse.

Han nåede at føre Midtjylland til toppen af dansk fodbold og vinde mesterskabet. Nu forlader han reden. (Foto: Jens Dresling) Han nåede at føre Midtjylland til toppen af dansk fodbold og vinde mesterskabet. Nu forlader han reden. (Foto: Jens Dresling)  

Derudover havde to russiske klubber også kontaktet Sviatchenko-lejren, men i sidste ende blev det skotske Celtic, der havde fulgt danskeren siden sidste sommer, der endte med at hente den eftertragtede midtstopper.

Flere har undret sig over den nu tidligere FC Midtjylland-spillers valg – deriblandt landsholdets assistenttræner Peter Bonde – men hovedpersonen mener, at Celtic er den perfekte klub for ham.

- Jeg vil gerne vinde og blive husket for noget. Det kan jeg i Celtic. Jeg kommer til at spille i Europa hvert år, vinde mesterskaber og har muligheden for at vinde The Treble. Deres mål er at komme i Champions League igen, og det er et fedt projekt, som jeg gerne vil være en del af. Klubben er enormt stor, presset er kolossalt, og det vil uden tvivl udvikle mig som spiller, siger Sviatchenko til Ekstra Bladet.

Se også: Bonde om Sviatchenko: Havde hellere set ham andre steder

Peter Bonde havde gerne set, at han var kommet et sted hen, hvor han var blevet udfordret på pasningsspillet. Det mener Sviatchenko, han kommer til at blive i Celtic.

- Selvfølgelig bliver der kampe, som bliver præget af mange dueller. Men sådan er det jo også i Premier League. Jeg har stor respekt for Bondes mening, og han udtaler sig, fordi han mener, jeg er dygtig. Men det, man skal vide om mig, er, at jeg overvejer mange ting om min karriere. Intet er tilfældigt. De facetter i mit spil, som jeg skal udvikle, er jeg fuldt ud opmærksom på. Og dem skal jeg nok udvikle i Celtic – det er jeg sikker på, siger han.

Sviatchenko har længe været en profil i Superligaen. Nu skal han bevise, at han også kan begå sig i Skotland. (Foto: Claus Bonnerup) Sviatchenko har længe været en profil i Superligaen. Nu skal han bevise, at han også kan begå sig i Skotland. (Foto: Claus Bonnerup)

Andre har været skeptiske om Sviatchenkos valg, da Celtic ikke har tidligere tiders styrke, og den skotske liga ikke nødvendigvis er stærkere end den danske. Men her mener den 24-årige spiller, at folk glemmer, hvor stor en klub Celtic egentlig er.

- Det er er kæmpe-klub. Setuppet er langt større end i Superligaen, atmosfæren er en anden – det hele er bare ti gange større. Der sidder 40.000 mennesker på stadion hver weekend, og de forventer noget hver gang. Celtic har måske bolden 65 procent at tiden i en kamp, så jeg kommer helt klart til at lære at udvikle mig på bolden. Det er noget, som træner-teamet også vil sætte fokus på hos mig, siger han.

- Celtic er en klub med en masse dygtige spillere og mange landsholdsspillere. Det er med til at hæve niveauet samt at tiltrække spillere.

- FC Midtjylland møder Manchester United i foråret i Europa League. Har de to kampe haft betydning for dit skifte?

- For at være ærlig, så har de ikke. Det næste step i min karriere var et udlandsophold. Jeg håber naturligvis, at jeg engang kommer til at møde United i Champions League – eller FCM for den sags skyld – men jeg fortryder intet i forhold til de to kampe, slår han fast.

I Celtic har 24-årige Sviatchenko fået en kontrakt, der løber i fire og et halvt år.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen