Premier League 45 min. siden
Tottenham-talent storroser Eriksen: Han er verdensklasse
Esbjerg 1 time siden
Hug til Superligaens dårligste bane: Føler mig ikke tryg
Landsholdsfodbold 2 timer siden
Vibe om landsholdet: Det er altid vind eller forsvind
AaB 3 timer siden
AaB-stjerne tæt på fransk klub
EM 2016 3 timer siden
Real Madrid-joker sniger sig med i EM-trup
Cykling 3 timer siden
Tragedie ryster cykelsporten: Sådan vil eksperter udbedre trist tendens
Skotland 4 timer siden
Lange karantæner til Hibs-fans efter pokalskandale
Brøndby 5 timer siden
Frank åbner op for første gang: Ikke set en hel Brøndby-kamp
Intl. fodbold 5 timer siden
Fenerbahce-profil indrømmer: Er færdig hvis Agger kommer
Premier League 6 timer siden
Mourinho klar til United-udrensning: Rekordindkøb på vej
Tennis 6 timer siden
Topseedede kvinder falder sammen i fransk regnmareridt
Superligaen 6 timer siden
Klasse-kasser: Scorede kasseret angriber sæsonens mål?
FC Nordsjælland 6 timer siden
Fellah skriver treårig kontrakt med FCN
EM 2016 7 timer siden
Tyrkiet jubler over Mor: Han er vores Messi
EM 2016 7 timer siden
Hareide: Ærgerligt at vi har mistet Emre Mor
Atletik 7 timer siden
Nyt afbud: Sæsonplanen røget for Super-Sara
EM 2016 8 timer siden
Manchester United-komet finder vej til Englands EM-trup
Intl. fodbold 8 timer siden
Fælles fremtid i Fenerbahce: Agger har spurgt Kjær til råds
Viborg 8 timer siden
Viborg-profil tæt på salg
EM 2016 8 timer siden
Officielt: Emre Mor med til EM

'Svageste United-hold i 25 år'

Manchester United har formentlig ikke stået svagere i de seneste 25 år, end klubben gør i øjeblikket. Alligevel forudser kommentator Morten Bruun en yderst vanskelig opgave for FC Midtjylland

Sunderland ku'. Kan Midtjylland? Se eller gense højdepunkterne fra Uniteds seneste nederlag i klippet her.
1/2
Næste »

De danske mestre fra FC Midtjylland møder torsdag i Herning Manchester United i det første af to Europa League-opgør om at komme i ottendedelsfinalen i turneringen. Mens FCde danske mestre ikke har været i aktion siden december, kommer Manchester United til Danmark med masser af kampe i benene, skader og ikke mindst hovedbrud for manager Louis van Gaal.

Hollænderens mandskab er aktuelt nummer fem i Premier League - seks point fra Manchester City på fjerdepladsen - og med 12 kampe igen af de engelske række begynder det at spidse til for at komme i top fire, der er Champions League-placeringerne. Derfor begynder Europa League at ligne en mulighed for 'De Røde Djæve', der ved at vinde turneringen kan booke en plads i Champions League.

Britain Soccer Premier League Manchesteru - 15. feb. 2016 Ringe form inden FCM-brag: Se United-managers grumme tal

I første omgang er det altså FC Midtjylland, der står i vejen for Manchester United, og selv om det engelske mandskab har problemer i den hjemlige liga, hvor det senest blev til et skuffende 1-2 nederlag mod Sunderland lørdag, har Morten Bruun, der kommenterer engelsk, dansk og europæisk fodbold på Discoverys kanaler, svært ved at tro på det danske mandskabs muligheder.

- Alle kigger på Manchester United-perspektivet (for at vurdere FCM's chancer, red.), og vi kan vel sige, at United ikke har været svagere i 25 år end i øjeblikket. Det er et Premier League-hold, der har visse problemer - dog ikke større problemer, end at det er blevet til sejre på Anfield og mod Stoke, siger Morten Bruun til tipsbladet.dk og peger på, at transfervinduet og vinterpausen ikke har været en fordel for FC Midtjylland:

- For at et dansk hold skal kunne udfordre et hold som Manchester United, skal alle betingelser være opfyldt. Midtjyllands seneste kamp var mod Horsens i Vildbjerg. De er ikke i et flow, og jeg mener, de er kommet svækket ud af transfervinduet.

- Det er vel kun dem selv, der mener, at de er styrket. Harmeet Singh så jeg i Dubai, og han ser god ud, men han er ikke spilleberettiget, Jakob Poulsen er i karantæne, og Erik Sviatchenko og Morten 'Duncan' Rasmussen er blevet solgt. Det er hele rygraden på holdet, siger Morten Bruun.

Midtjyllands nye signing Harmeet Singh har imponeret - men han er ikke spilleberettiget. (Foto: FCM.dk) Midtjyllands nye signing Harmeet Singh har imponeret - men han er ikke spilleberettiget. (Foto: FCM.dk)

Med tanke på problemerne i Premier League forventer Morten Bruun heller ikke, at det bliver et Manchester United-hold, der kommer med reserver til Herning. Dels kan Louis van Gaal ikke tåle at ryge ud til FC Midtjylland - dels har klubben så mange skader, at hollænderen vælger de spillere, der er kampklare.

- Som jeg ser det, kommer det til at hvile på Tim Sparv, der tager lederrollen. Det virker ikke til, at Kristian Bak er helt i orden, og lederne på holdet er væk eller i karantæne. Det er en udfordring for udenlandske spillere at tage en lederrolle, når du kun taler halvdårligt engelsk og så tjekkisk. Tim Sparv skal spille sit livs kamp, siger Morten Bruun.

Manchester United v Chelsea - Barclays Premier League - Old Trafford Europa League - 13. feb. 2016 Giv agt, FCM: CL-hungrende van Gaal sætter alt på ét bræt

De fleste tilskuere i Herning kan allerede nu begynde at glæde sig til at se Wayne Rooney, Michael Carrick, Anthony Martial, og hvad de andre Manchester United-stjerner ellers hedder. Men defensivt har Louis van Gaal store problemer, og det er netop her, FC Midtjylland skal forsøge at sætte ind, ifølge Morten Bruun.

- Rent taktisk skal de forsøge at lulle kampen i søvn, og det kan man sagtens mod Manchester United. Jeg ser 0-0 som et strålende resultat for FC Midtjylland, og står det 0-0 i anden halvleg, kan de jo begynde at jagte en scoring. Og så ville jeg taktisk placere min bedste spiller på venstrekanten, over for Daniel Love, hvis han spiller. Love er 21 år og spillede sin første Premier League-kamp i lørdags. Hvis han var god, havde han jo spillet flere kampe, siger Morten Bruun og tilføjer:

- Midtjyllands kanter - Kadlec og Sisto - over for Manchester Uniteds backs. Der er plus til Midtjylland her, siger han.

Der er kampstart klokken 19.00 torsdag.

 

Kadlec og Sisto har kvaliteterne til at udfordre Manchester Uniteds skrøbelige defensiv, mener Bruun. (Foto: Anita Graversen) Kadlec og Sisto har kvaliteterne til at udfordre Manchester Uniteds skrøbelige defensiv, mener Bruun. (Foto: Anita Graversen)  

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen