’Det har været en lang tur’

Årets talent startede på stenbroen. Nu ligger fodbold-Europa for Jorés Okores fødder

  • Okore har haft meget at fejre med FCN - her er det sejrsmålet over AaB i forrige runde af Superligaen. (Foto: Jens Dresling)
Okore har haft meget at fejre med FCN - her er det sejrsmålet over AaB i forrige runde af Superligaen. (Foto: Jens Dresling)

CIRKUSBYNINGEN (ekstrabladet.dk): Der var intet at være i tvivl om, da ’Årets Talent’ skulle kåres mandag aften ved ’Dansk Fodbold Award’ i Cirkusbygningen.

For med al respekt for Ajax-kometen Viktor Fischer og angrebsduoen Cornelius/Helenius, så kunne der kun være en vinder.

Men med udgangspunkt blandt rødderne på stenbroen omkring Blågårds Plads har vejen til tinderne været lang for det bomstærke forsvarstalent.

- Det er en lang tur. Der er ikke mange, der tager den. Det har været fantastisk at være en af de få, der kom gennem nåleøjet fra et svært miljø og har fået lov til at få sådan en pris og få lov til at spille store kampe, siger en stolt Okore, der håber, at andre unge med indvandrerbaggrund lader sig inspirere af hans præstation.

Læs også:

Se også: Okore kåret som årets talent

- Det betyder, at der er en mulighed for andre unge indvandrere. Hvis de vil det nok, kan det lade sig gøre. Det gælder om at træne så meget som muligt. Som Agger siger, så handler det om at have disciplinen og elske at spille fodbold. Så kommer man langt, lyder det med den overbevisning, som kommer af egne erfaringer.

Også evnen til at vende ryggen til Nørrebros fristelser.

- Det har altid været svært. Men jeg har sat mig i hovedet, at fodbolden var mit mål. Så alle de andre fristelser lagde jeg til side. Jeg kan hygge mig med drengene senere. Først skal jeg nå mine mål, fastslår FCN-profilen, der trods store ambitioner ikke har travlt med at forlade Farum.

Se mere:

Se også: Her er Superligaens bedste spiller

- Jeg er meget tålmodig. Jeg tror på, at jeg kan komme til en stor klub, hvor jeg kan spille Champions League og opnå hæder i udlandet. Jeg tror på mig selv. Man skal sætte sine mål højt, og jeg tror på, at jeg om nogle år kan være med i kapløbet om ’Årets Spiller’ og blive en af de bedre forsvarsspillere i verden. Jeg tror på mig selv, siger han.

Ifølge ’Årets Træner’, Kasper Hjulmand, behøver Okore dog næppe vente længe på det næste eventyr.

- Jeg tror ikke, der går alt for lang tid. Det bliver nok senest om et år. Det vigtigste for Jorés er, at han finder en klub, hvor træneren forelsker sig i ham. Der er ingen grænser for, hvad han kan nå, roser FCN-træneren.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.