Okore har bakset med ansvaret

Det har ikke været let for Jores Okore at overtage hovedrollen i FCN-forsvaret

  • Okore - manden med ansvaret hos FCN (Foto: René Schütze)
Okore - manden med ansvaret hos FCN (Foto: René Schütze)

ODENSE (ekstrabladet.dk): Indtil videre har 2012 været det rene svir for Jores Okore.

Forsvarstalentet med den bastante fysik er gået fra triumf til triumf på en vej, der har ført ham til et mesterskab, en EM-slutrunde og snart også Champions League.

Men talent forpligter som bekendt.

Se mere:

Se også: Afbud til dansk forsvar

Og med Andreas Bjellands skifte til hollandske Twente er presset øget på Okores skuldre, der nok er bredere end de flestes, men også relativt unge og uprøvede.

Nu er ’væbnerrollen’ nemlig givet videre til kroatiske Ivan Runje, mens Okore til gengæld har overtaget Bjellands ansvar.

Ansvar har tynget
- Det har været en stor forvandling. Det har været noget anderledes, fordi jeg har skullet tage dirigentstokken og styre forsvaret mere. Det har givet lidt ekstra ansvar, og det har været svært i starten, indrømmer den unge mand, der allerede har været et varmt navn på de europæiske rygtebørser.

- Man skal også tænke på de andre, og det gør det lidt sværere i forhold til mit eget spil.

Jeg føler måske, at jeg ikke har ligeså meget fokus på mit eget spil. Nu skal jeg også holde øje med, om backen står rigtigt og sådan noget. Det er svært, selvom jeg også prøvede det lidt sidste år. Især fordi jeg nu spiller sammen med ’en anden udlænding’, der har lidt svært ved at kommunikere på dansk. Han er begyndt at sige mere, men det er selvfølgelig svært for ham, lyder det med tyk ironi fra den danske landsholdsspiller.

Se også:

Se også: Olsen dropper syv EM-spillere

Bekymringerne omkring den nye rolle er dog for nedadgående. Måske, fordi mestrenes resultatkurve fik et ordentligt los i bagdelen med 6-1 massakren mod Silkeborg.

- Jeg håber, at SIF var den rigtige medicin – også for angriberne.

Det går fremad
- Sidste år havde vi en periode, hvor jeg var skadet, hvor vi heller ikke spillede så godt. Da Andreas og jeg fik spillet nogle kampe sammen, så blev spillet også godt.

- Før denne sæson har vi ikke haft så meget tid sammen på grund af EM, så vi skal lige lære hinanden at kende, og jeg synes det bliver bedre og bedre – bortset fra kampen mod FC Midtjylland. Men siden er det gået den rigtige vej, konstaterer Jores Okore, der glæder sig til den gave, der venter forude i form af seks CL-brag.

Håber på de store
- Det er selvfølgelig noget, jeg tænker på hele tiden, og jeg glæder mig super meget. Lige nu koncentrerer vi os om Superligaen, men jeg glæder mig, indrømmer forsvareren, der har store ønsker til lodtrækningen.

- Der er mange spillere, man rigtig gerne vil møde. Så længe man får en storkamp mod Manchester United, Chelsea eller sådan nogen, hvor man bliver presset og får lov at mærke det hele. Ellers håber jeg på en gruppe, hvor vi måske har en chance for at gå videre. Et kæmpehold og to hold, der er til at have med at gøre vil være perfekt, lyder Okores ønskelodtrækning.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Optakt: FC Nordsjælland - Lyngby BK
Video: Se alle Bendtner-aktioner fra debuten
Nando Rafael skifter klub - Dioh Williams tæt på klubskifte
Skadet Dolberg i kapløb med tiden
AGF-angriber: Vi skal nok finde stabiliteten
Allan Kuhn vragede kantspiller: Jeg fattede ingenting

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere