FCN's jackpot: Så dyr var Bruninho

FC Nordsjælland har med salget af Bruninho været særdeles gode købmænd. På blot et halvt år har klubben næsten 15-doblet værdien på angriberen, der nu er taget til kinesiske Guangzhou

Da Bruninho spillede i HB Køge, så blev han hypet en del, da han udførte denne 'dobbelt-tunnel'. Nu har han bare brugt seks måneder i FCN, før han scorede en stor kontrakt i Kina
1/2
Næste »

Hvis champagnepropperne sprang i Farum denne onsdag, så var der ikke noget at sige til det.

Ganske vist skibede FC Nordsjælland deres topscorer - og efterårets store profil i klubben - Bruninho til kinesiske Guangzhou R&F FC. Men prisen dækkede så rigeligt for det tab, træner Kasper Hjulmand nu skal kompensere for i opstillingen.

Ekstra Bladet erfarer nemlig, at den 26-årige brasilianske angriber har kostet Guangzhou intet mindre end 25 millioner kroner.

En eksplosiv prisudvikling hos brasilianeren, der i sommer blev hentet i HB Køge, som dengang fik et stykke under to millioner kroner for ham.

Fodbold AGF - FC Nordsjælland FC Nordsjælland - 13. jan. 2016 FC Nordsjælland sælger topscorer til Kina

En sum af den transfer sendes videre til HB Køge, men der skulle være rigeligt tilbage til FC Nordsjælland til både at hente en erstatning og såmænd drive klubben sikkert i et par år.

Det har onsdag ikke været muligt at få en kommentar fra FCN's sportsdirektør, Carsten V. Jensen. Men han afslører dog på klubbens hjemmeside, at det økonomiske aspekt i salget har været umuligt at ignorere.

- Det har ikke været nogen nem beslutning at skulle sælge Bruninho, som har imponeret os alle på den korte tid, han har været i klubben.

- Der er dog også de økonomiske overvejelser, og her må vi sige, at dette tilbud er et, som vi ikke kan takke nej til - som gør det til en af de bedste transfers i klubbens historie, siger Carsten V. Jensen.

Bruninho nåede blot at spille 16 kampe for FC Nordsjælland - her scorede han ni mål.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Forsvarsspiller tvang skifte igennem over for Mourinho
Ramos om Isco-transfer: Bedre at være her end andre steder
Woodgate vender tilbage til Middlesbrough
Bendtner: Jeg starter ikke i mesterfinalen
Horsens-tekniker tilbage på træningsbanen
Liverpool-stjerne misser Merseyside-derby

Odds

Bookmaker
1
X
2
Seneste fodbold
Hent flere