Storkøbenhavn 1 time siden
TV: 'Bageren' har opskriften på finale klar
Champions League 2 timer siden
Spænding før sidste runde: Her er det store CL-overblik
Champions League 3 timer siden
Zlatan Ibrahimovic: Jeg udlevede en drøm i aften
Champions League 3 timer siden
Franskmand sender Atlético Madrid og Benfica videre
Champions League 3 timer siden
Zlatan i målhumør hyldet i PSG-opvisning
Champions League 3 timer siden
Målløst mareridt på Drømmenes Teater
Champions League 3 timer siden
Jernhårde Juventus ondulerer City i topbrag
Champions League 3 timer siden
FAKTA: Overblikket over ALLE aftenens CL-kampe
Håndbold 5 timer siden
Rasmus Lauge brillerer i Flensburg-Handewitts CL-sejr
Champions League 5 timer siden
SLUT: Juventus sejrer og er videre i CL
Champions League 6 timer siden
TV: Se Bendtner få heldet med sig i Moskva
Champions League 6 timer siden
Han er CL's vildeste frisparksskytte - scorer på 80 procent
Champions League 7 timer siden
Massivt politiopbud til Zlatans kæmpe-arrangement
Champions League 7 timer siden
Benfica udligner sent og har kurs mod 1/8-finalerne
Tennis 8 timer siden
Serenas opråb: Giv Caroline noget kredit
Golf 8 timer siden
Voldsomt rige Tiger: Eksen scorer 700 mio.
Champions League 9 timer siden
Tilskuerracisme tvinger Dynamo Kiev til tomme tribuner
Landsholdsfodbold 10 timer siden
Stjerneregn over Hareide: Sådan er den nye landstræner
Esbjerg 11 timer siden
Esbjerg henter nordmand til vaklende defensiv
Tysk fodbold 11 timer siden
TV: Janniks vidunderkasse går verden rundt
SønderjyskE

Kritik: SønderjyskE har et mentalt problem

- Når et hold går på banen, så skal det være ligesom den scene i 'Braveheart', hvor krigerne viser røv til fjenden, siger SønderjyskE's tidligere mentaltræner Henrik Zarp

  • Tommy Bechmann med den ærgerlige attitude. SønderjyskE's tidligere mentaltræner Henrik Zarp mener, at klubbens spillere mangler udstråling og gejst. (Foto: Jens Dresling)
Tommy Bechmann med den ærgerlige attitude. SønderjyskE's tidligere mentaltræner Henrik Zarp mener, at klubbens spillere mangler udstråling og gejst. (Foto: Jens Dresling)

Det er ikke så mærkeligt, at SønderjyskE efter en ellers god start på sæsonen nu er kommet i nedrykningsfare. Det mener klubbens tidligere mentaltræner, Henrik Zarp, der blev sparret væk i sommer.

- Det er ikke fordi, jeg skal være mentaltræner i SønderjyskE, at jeg siger det. Jeg har fået et andet job som mentaltræner, i Shield Risk Consulting, hvor vi også arbejder med blandt andre fodboldspillere.

- Men jeg har da følelser for klubben. Jeg arbejdede der i fem år som både målmandstræner og mentaltræner. Jeg påpegede, at man ville få et problem, da jeg stoppede. Og nu har man fået præcis det problem.

- De mangler udstråling og gejst, og det var præcis det, vi tidligere havde i holdet. Jeg arbejdede intensivt med hver spiller. Det handlede ikke mindst om alt det, der skete for den enkelte, når han ikke havde fodboldstøvler på. Ting på hjemmefronten, pres fra agenter, pres fra klubben, dårlig søvn, hold i nakken.

Skal vise røv til modstanderne
- Tit hører man fra et hold, at de 'ikke lige var der på dagen'. Men om det regner eller sner, så er vilkårene for to hold de samme. Det vidste SønderjyskE-spillerne tidligere. Jeg arbejdede meget med at løfte den enkelte spiller med peptalk, når det var nødvendigt.

- Når et hold går på banen, så skal det være ligesom den scene i 'Braveheart', hvor krigerne viser røv til fjenden. De skal gå på banen med fråde om munden, og det gjorde spillerne i SønderjyskE. Der var den der SønderjyskE-ånd. Men den er forsvundet det sidste halve år, mener den tidligere Farum- og Fremad Amager-målmand.

SønderjyskE's sportschef Ole Nielsen har været ude med kritik af klubbens målmænd, ligesom han har henvist til de mange skader, klubben har været ramt af - men de forklaringer er for nemme, mener Zarp.

- Ole er chef og skal finde en årsag. Jeg har et godt forhold til Ole. Nu har han gået ud og revset nogle spillere, og det sætter sig jo også mentalt i de pågældende spillere. Men jeg forstår godt Ole frustration.

- Det er bare vigtigt at forstå at kampe vindes oppe i hovedet. Jeg vil vove den påstand, at det mentale er vigtigere end det fysiske i den enkelte kamp. For man kan snyde fysikken via det mentale, konstaterer Henrik Zarp.

Sportschef: Fejl og skader afgørende
Ole Nielsen er ikke enig i sin tidligere kollegas betragtninger.

- Nej, det kan jeg ikke genkende. Hvis man ser vores kamp mod Silkeborg forleden, en ekstremt vigtig kamp, så bliver der både skabt chancer og arbejdet benhårdt. Men hvis man har set kampen og har lidt fodboldindsigt, så kan man også se, at der bliver begået nogle fejl, som koster mål. Og det kan jo ikke være meningen, at man skal dække sine egne spillere op, siger Nielsen.

- Vi har løbende haft skader på 4-8 spillere ad gangen, nogle op til tre-fire måneder. Vi har blandt andre haft vores islandske landsholdsspillere Hedinson og Jonasson skadet, Salami, Troest, U20-landsholdspilleren Jacob Mussmand. Vi har måttet skifte meget ud i bagkæden. Det er en del af forklaringen.

- Zarp kan have sin egen mening. Det vil jeg slet ikke kommentere, lyder det fra sportschefen.

Seneste Ekstra Bladet job

Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2

Seneste fodbold

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk