Viborg

Takkede nej til Kina: 'Jeg kunne have 20-doblet min løn'

Alexander Jakobsen valgte Viborg og Superligaen frem for en guldrandet kontrakt i kinesisk fodbold

Alexander Jakobsen fra sin præsentation i Viborg. TV3 Sport
1/2
Næste »

Alexander Jakobsen skrev i januar under på en 2,5-årig kontrakt med Viborg FF i ydmyge omgivelser på Kirkebækvej i det midtjyske.

Og karriereplanen er snorlige for Alexander Jakobsen. Først skal han blive fast mand for Viborg FF, så en profil i Superligaen og tredje trin i raketten hedder en tur til en større europæisk liga.

Men tilværelsen kunne have set meget anderledes ud for den unge midtbanespiller. Faktisk kunne Alexander Jakobsen have været mangemillionær på nuværende tidspunkt.

Den kinesiske klub Henan Jianye FC, der tidligere har hentet Esbjerg-profilen Eddi Gomes til et voldsomt beløb i dansk målestok, var nemlig ude efter Alexander Jakobsens gode navn og offensive kvaliteter.

- Jeg vil ikke ind på den konkrete sum, men jeg kunne som minimum have 20-doblet min månedsløn, hvis jeg tog til Kina i stedet for Viborg. Så det var et kæmpe beløb, jeg fik tilbudt, og jeg talte meget med min familie og venner om det, men jeg brænder for at slå igennem i Europa, og det har jeg kæmpet for hver eneste dag, siden jeg var helt ung – og den drøm var jeg ikke klar til at lade dø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alexander Jakobsen valgte drømmene frem for pengene, da han tog til Viborg i stedet for Kina. Foto: Claus Bonnerup Alexander Jakobsen valgte drømmene frem for pengene, da han tog til Viborg i stedet for Kina. Foto: Claus Bonnerup  

- Uden at kommentere på beløbets størrelse, må jeg indrømme, at Kina virkelig var en del af mine overvejelser. Men jeg blev ved med at vende tilbage til, at jeg har en drøm som fodboldspiller. Jeg vil slå igennem i en større europæisk klub, og der var Kina ikke et skridt i den rigtige retning uanset hvor mange penge der så ruller ind på bankbogen.

- Jeg er overbevist om, at fast spilletid i en Superliga-klub som Viborg er et bedre skridt for min udvikling. Jeg vil arbejde hårdt for at nå mine drømme og ikke bare læne mig tilbage i Kina for at tjene millioner, siger Alexander Jakobsen.

alexander-jakobsen-iw-aka-mini-ronaldinho EKSTRA Sport og Spil Husker du Mini-Ronaldinho: Her er hans utrolige historie

superliga-fck-broendby-0-0 EKSTRA Sport og Spil Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

superliga-silkeborg-if-fc-midtjylland EKSTRA Sport og Spil Her er oversigten: Så meget tjener de fem bedste i din Superligaklub

SUPERLIGA Esbjerg fB Viborg FF FODBOLD Esbjerg - 3. mar. 2017 Så er der dømt nedrykningsdrama - Viborg i super-comeback

2017-03-03 19_54_16-HVAD-Sadze laver du_! Bliver Vestergaard skadet af angrebskollega under jubelsce.jpg Viborg - 3. mar. 2017 Bizart uheld: Angrebsmakker skader målscorer under jubelscene

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Tipsbladet
Simeone: Griezmann kan smutte når som helst
Eriksen om den svære vej til VM: Alt eller intet mod Rumænien
FCK rasede forgæves: Flere CL-pladser til de store
Islandsk forsvarsklippe trives i Brøndby: Jeg savnede voksenfodbold
Officielt: Djurgården henter endnu en udlandsprofil hjem
Simon Kjær: Vi har sat os selv under pres
Seneste fodbold
Hent flere