Olsen har brug for 'speedspiller' Rommedahl

Dennis Rommedahl er en af syv EM-spillere, der er blevet droppet til næste uges landskamp mod Slovakiet - men han er ikke sat af landsholdet

  • Den 34-årige Brøndbyspiller Dennis Rommedahl er noteret for 21 mål i 118 landskampe. (Foto: Jens Dresling)
Den 34-årige Brøndbyspiller Dennis Rommedahl er noteret for 21 mål i 118 landskampe. (Foto: Jens Dresling)

Morten Olsen udtog i dag en landsholdstrup uden Dennis Rommedahl. Jo, du læste rigtigt - uden Dennis Rommedahl, der er noteret for 118 landskampe og har været fast mand under Morten Olsens landstrænerregime.

- Heldigvis har vi stadig på holdet - og det er vel den eneste, der stadig er tilbage på holdet fra min tid - Dennis Rommedahl, som heldigvis gerne vil tage en tørn mere, og vi får også brug for ham. Det er jeg overbevist om, sagde Morten Olsen på dagens pressemøde i Brøndby, hvor han udtog en 20-mandstrup til næste uges træningskamp mod Slovakiet.

Læs også:

Se også: Mortens tre kaniner

- Han har været en god mand, og han vil også i fremtiden være en god spiller for os. Man har brug for speed. Det viste EM også. Jeg så kampe med Spanien, hvor de havde problemer, når de ikke havde hurtige spillere på fløjene.

- Speedspillere med en vis kvalitet søger alle efter, og så mange har vi ikke af dem. Vi har en del, som vi håber kan komme op og have stabilitet på højt plan, sagde Morten Olsen, der forklarede Rommedahls fravær fra truppen på følgende måde:

Læs også:

Se også: Olsen dropper syv EM-spillere

- Rommedahl har vi valgt at se bort fra i denne kamp. Han har kun spillet en halvleg. Han spiller muligvis en hel kamp på søndag, det ved vi ikke, men hvis vi ikke kender ham efter 118 kampe, så er der et eller andet galt.

- Så lad ham stille og roligt få trænet godt, og så ved vi, hvor han er. Vi har også en hel træningsuge før den ene kamp, vi skal spille i september, så vi skal nok finde hinanden igen igennem en del træninger, lød det fra landstræneren, der også valgte at se bort fra en stribe andre EM-spillere som Simon Kjær, Simon Poulsen og Thomas Kahlenberg, der alle har 'transferproblemer'.

Danmark spiller mod Slovakiet på onsdag i Odense kl. 20.15. Næste gældende kamp er VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet på hjemmebane i Parken 8. september.

Truppen til kampen mod Slovakiet

Målmænd: Stephan Andersen, Anders Lindegaard

Forsvarere: Lars Jacobsen, Daniel Agger (ny anfører), Andreas Bjelland, Daniel Wass, Jesper Juelsgård, Jores Okore

Midtbanespillere: Niki Zimling, William Kvist, Christian Eriksen, Kasper Lorentzen, Lasse Schöne, Lasse Vibe, Nicolai Stokholm, Jakob Poulsen

Angribere: Nicklas Bendtner, Michael Krohn-Dehli, Nicklas Helenius, Tobias Mikkelsen

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Giroud bag fransk sejr
Holland dummer sig i Bulgarien
Ronaldo sparker Portugal til sejr
Tidligere Premier League-profil alvorligt syg
Hareide: Det bliver en tæt kamp
Rashford vil med til U-21 EM
EKSTRA Sport og spil