Blev kun 50 år: VM 94-helt er død

Han var VM-semifinalist i 1994 og har været i Europa Cup-finalen i 1996 og spillet i den spanske liga, men nu er Trifon Ivanov død blot 50 år gammel

  • Trifon Ivanov i VM-kvartfinalen 1994, der blev vundet mod Tyskland (Foto: All Over Press)
Trifon Ivanov i VM-kvartfinalen 1994, der blev vundet mod Tyskland (Foto: All Over Press)

Brasilien havde Romario, Italien havde Roberto Baggio, Sverige havde Tomas Brolin og Bulgarien havde Hristo Stoichkov.

De fire VM-semifinalister ved VM i fodbold 1994 havde alle offensive stjernespillere, men for slutrundens store overraskelse fra Bulgarien, der røg der også meget opmærksomhed efter midterforsvareren Trifon Ivanov.

Hans triste ansigtsudtryk gjorde det naturligt at lægge mærke til ham og tilnavnet 'Den Bulgarske Ulv' lå lige for. Men også hans kompromisløse stil som forsvarsstyrmand og hans mange vilde langskud satte ham i fokus.

Lørdag er Ivanov død i en alder af blot 50 år. Det melder det bulgarske fodboldforbund. Ivanov kollapsede lørdag morgen efter et hjertetilfælde.

- Han var en af de bedste forsvarsspillere i bulgarsk fodboldhistorie. Udover at være en god spiller var han også en stor mand. Vi beklager alle taget af en sand ven, lyder det i en melding fra forbundet.

PRIDE IN AMERICA MMA - 12. feb. 2016 Blev kun 44 år: UFC-monster er død

Trifon Ivanov blev kaldt den bulgarske ulv (Foto: All Over Press) Trifon Ivanov blev kaldt den bulgarske ulv (Foto: All Over Press)

Forsvarsstjernen, der nåede at spille for klubber som spanske Real Betis og flere af de største klubber i Østrig og Schweiz, har på det seneste haft problemer med helbredet, og så sent som i august måtte han søge lægehjælp efter hjerteproblemer.

Dengang gennemgik han en operation, men den har altså ikke virket helt efter hensigten.

I alt blev det til 76 landskampe for Bulgarien, og højdepunktet kom med fjerdepladsen ved VM i USA, hvor Bulgarien slog Grækenland, Argentina, Mexico og Tyskland, før Italien blev for stærke i semifinalen, og bronzekampen mod Sverige også blev tabt.

Ivanov var også med ved EM 1996 i England, og samme var han i Europa Cup-finalen for pokalvindere med Rapid Wien og blev kåret til Bulgariens bedste fodboldspiller, mens han i 2001 stoppede karrieren.

Se også: Sportslegende død: Han blev kun 41 år

Trifon Ivanov var i 2005 blevet klippet (Foto: All Over Press) Trifon Ivanov var i 2005 blevet klippet (Foto: All Over Press)

Leicester City v Liverpool - Barclays Premier League - The King Power Stadium Premier League - 13. feb. 2016 Legende græder over Premier League-topscorer 

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Mandagens rygtebørs: Barcelona og Liverpool i vild byttehandel
Ribery afviste Barcelona og Real Madrid
Henry tvivler på managerrolle i Arsenal
Danmark totaludspillet af stærke England
Fabinho roser stortalent: Ender i Real Madrid eller Barcelona
Mor scorede sit første landskampsmål
EKSTRA Sport og spil