Dansk fodbolds OL-problem: Her er Sveriges plan

Sveriges OL-landstræner tror på, at han kan få de bedste spillere med

  • Sverige har samme OL-problem som Danmark, men landstræneren har en plan og sammenligner det med, at han ellers skal sejle kano mod sejlbåde (Foto: Lars Poulsen)
Sverige har samme OL-problem som Danmark, men landstræneren har en plan og sammenligner det med, at han ellers skal sejle kano mod sejlbåde (Foto: Lars Poulsen)

Det helt store problem i dansk fodbold er, hvordan man sammensætter et stærkt OL-hold til august, hvor klubberne samtidig spiller både Superliga og kvalifikation til Europa League og Champions League og derfor ikke vil frigive spillerne.

I Sverige har de samme problem, da klubber som Malmö og AIK præcis som FCK og FCM har sat sig imod at frigive deres spillere, men landstræner Håkan Ericson har en plan.

- Jeg vil forsøge at gøre det sådan, at jeg maksimalt vælger en eller to spillere fra en og samme klub. Det ser ud som om, at jeg vil kunne gøre det, siger Ericson til Aftonbladet.

Elfsborg og Djurgården vil gerne frigive spillere, men landstræneren erkender dog, at det kan ende med, at han ikke få sine bedste spillere med.

- Der er en risiko for, at det devaluerer turneringen. Jeg synes, at det vil være meget kedeligt for svensk fodbold og de svenske fans, siger Ericson.

- Hvis man stiller op til sejlsportens Ocean Race, så er det ikke sjovt at stille op med en kano. Og sådan vil det føles. Men det er jo heller ikke sjovt, hvis alle stiller med kanoer heller, siger Ericson.

Se også: OL-helt: Holmstrøm skylder mig en million

ol-helte-udentekst.jpg EKSTRA Sport og Spil 90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

Sverige vandt 4-1 i U21-seminalen ved EM i sommer, men til OL har begge lande problemer med at få de bedste spillere med (Foto: Lars Poulsen) Sverige vandt 4-1 i U21-seminalen ved EM i sommer, men til OL har begge lande problemer med at få de bedste spillere med (Foto: Lars Poulsen)  

Se også: Dansk OL-ballade: Spillerne har ret til det!

Se også: Landsholdsanfører: Vi vil alle spille OL

Den svenske OL-træner har selv været klubtræner og forstår klubbernes tanker.

- Men jeg tror, at de fleste hold klarer sig uden en eller to spillere. Det sker alligevel i løbet af en sæson på grund af skader eller karantæner. Jeg synes, at det vil være at berøve spilleren en fantastisk erfaring, siger Ericson.

OL spilles fra 3. august til 25. august, og de er ikke sat som officielle FIFA-datoer, og derfor bestemmer klubberne selv, om de vil frigive spillerne.

Se også: Landstrænerens dilemma: Vælger ikke sit eget OL-hold

Se også: FCK og FCM: Vi afgiver ikke spillere til OL-hold

Sådan så det ud, da Sverige baskede Danmark ved U21-EM i sommer:

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
UEFA: Hold øje med Rashford, Asensio og Dolberg
Bremen-boss roser Delaney for debut
Urena kun papirarbejde fra Brøndby-exit
Gladbach: Vi holder øje med det danske marked
Brock-Madsen kigger i beundring: Godt at se Dolberg have succes
Club Brugge blokerede for Claudemir-skifte
EKSTRA Sport og spil
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen