EM 2012

Italien slår England i straffedrama

Italien er fortjent videre til EM-semifinalen mod Tyskland, efter 4-2 over England i en forrygende kamp, der måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder.

  • Alessandro Diamanti (t.v.) blev den store helt, da han scorede på det afgørende straffespark. (Foto: AP)
Alessandro Diamanti (t.v.) blev den store helt, da han scorede på det afgørende straffespark. (Foto: AP)
1/6
Næste »

KIEV (Ekstra Bladet): Så ville Lady Luck ikke længere.

Selv hun kunne se det uretfærdige i, hvis England var gået videre til semifinalen mod Tyskland. Så 25 minutter over midnat lokal tid forlod hun Det Olympiske Stadion i Kiev.

De engelske fans gjorde det et par minutter senere. For selv om de havde sunget ’we are not going home’, så er det lige præcis det, de skal. Home. Med de første ledige maskine fra Easy Jet… En straffesparkskonkurrence blev igen Englands endeligt. Ashley Young tordnede det tredje forsøg på overliggeren, Ashley Cole sendte det fjerde lige i hænderne på Buffon.

Alessandro Diamanti afgjorde på Italiens sidste forsøg, og der bliver ikke flere EM-kampe for de engelske spillere i denne omgang. Ikke flere besøg for de engelske fans på Lucky Pub klods op ad det Olympiske Stadion.

Her havde de ellers sørget for god stemning og endnu bedre omsætning, men ejeren kan nu tage Wayne Roonet i hånden og tude ’I don’t like Mondays’.

For de kommer ikke tilbage, England. Heldet er brugt op. Lady luck has left the building.

Balotelli brændte
Det lignede ellers endnu en af de heldige engelske aftener, da stolpen efter kun tre minutter forhindrede Danielle De Rossi i at bringe Italien foran.

Roma-spilleren skreg sin frustration ud i den ukrainske aftenhimmel. De engelske fans skreg ’We are not going home’. Og så var tonen ligesom slået an.

Balotelli brændte, og Montolivo misbrugte. De Rossi ragede bolden forbi, Diamanti ramte stolpen, Nocerinos scoring blev annulleret. Og de engelske fans morede sig.

Chancer havde de nok af, Gli Azzurri. Med Andrea Pirlo som den store arkitekt skabte de rigeligt med muligheder til at vinde i både ordinær og forlænget spilletid, men det skulle bare ikke være.

De manglede skarpheden. Og nå ja, heldet.

Underholdende i Kiev
England havde også sine chancer.

Gianluigi Buffons store venstrelap stoppede efter fem minutter Glen Johnsons afslutning, og en flyvende Wayne Rooney headede kort over.

Det var underholdende i Kiev, hvor det ukrainske publikum kvitterede med en skvulpende bølge. For selv uden mål blev kvartfinalen langt bedre end frygtet.

Hele tiden med Italien som det klart dominerende hold, mens et træt, defensivt engelsk hold lurede på den ene kontra, der kunne sikre dem semifinalebilletten.

På en god dag havde Wayne Rooney måske scoret, men som hovedparten af det engelske hold er han ikke i femte gear i øjeblikket. Og når så Lady Luck også forsvinder, er der ingenting tilbage.

Så vil exit-skiltet altid kun pege i en retning: Home.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Onsdagens rygtebørs (opdat.): Chelsea og PSG i stor byttehandel
Højdepunkter: Flot Bendtner assist i Rosenborg-debut
Bendtner efter assist i debut: Vi straffer dem
Bendtner lavede assist i Rosenborgs Super Cup-sejr
Emre Mor drømmer om Real Madrid-skifte
Målmandslegende storroser Schmeichel: Han giver forsvaret selvtillid
EKSTRA Sport og spil