EM 2012

England kæmper mod grim statistik

Det er endnu aldrig lykkedes englænderne at vinde en knockoutkamp på fremmed græs i en EM-slutrunde

  • De engelske spillere står sammen under denne EM-slutrunde. Her knytter Scott Parker næven efter sejren over Ukraine. (Foto: AP/Efrem Lukatsky)
De engelske spillere står sammen under denne EM-slutrunde. Her knytter Scott Parker næven efter sejren over Ukraine. (Foto: AP/Efrem Lukatsky)
1/2
Næste »

Hvis man fraregner VM-turneringen i 1966 og EM i 1996, der begge fandt sted på eget græs, er det en sløj statistik, England kan fremvise i knockoutkampe ved store mesterskaber.

Før søndagens helt åbne EM-kvartfinale mod Italien er det således blot lykkedes englænderne at vinde fem knockoutkampe på fremmed græs i VM-historien - i 1986 over Paraguay, i 1990 over Belgien og Cameroun, i 2002 over Danmark og i 2006 over Ecuador.

Og i EM-sammenhæng er det aldrig lykkedes at vinde en knockoutkamp på fremmed græs - kun i 1996 på hjemmebane lykkedes det at vinde kvartfinalen over Spanien. Det var tilmed efter straffesparkskonkurrence, før englænderne faldt i semifinalen mod Tyskland, ligeledes efter straffesparkskonkurrence.

- En sejr ville ødelægge en grim statistik for et hold af Englands format, siger Roy Hodgson - manageren, der tog efter Fabio Capellos opsigelse i begyndelsen af året.

Læs også:

Se også: Rooney og heldet sendte England til tops

Troen på store resultater plejer at følge England, når de rejser ud til slutrunder, men denne gang har forventningerne været mindre til et afbudsramt hold, der ikke har præsteret stort i lang tid. Og alligevel har 'Three Lions' klaret sig videre som gruppevinder med sejre over Ukraine og Sverige, samt uafgjort mod Frankrig.

- Der er helt sikkert en god indstilling - 'spirit' - i truppen, siger midtbanespilleren Scott Parker.

- Folk siger, man ikke vinder turneringer alene med 'spirit', men det er hele vores fundament. Det har vi fået tilbage. Og tro mig. Det kan man nå langt med. Man ønsker ikke at være omgivet af negativitet eller læse ting, der ikke er rare for en selv eller holdet, siger Tottenham-spilleren.

Læs også:

Se også: Italiens træner gik 21 km efter sejr

Italienerne blev på forhånd heller ikke regnet blandt EM-turneringens favoritter, men de klarede sig videre fra gruppen med Spanien, Kroatien og Irland, og det har også givet selvtillid i den italienske lejr.

- Ud fra spillet hidtil i turneringen må man sige, at vi er bedre end England. Men der er også andre faktorer, der vil gøre sig gældende, så som kynisme og hvor meget, man ønsker at vinde. Og der mangler vi ikke noget, siger forsvarsspilleren Leonardo Bonucci.

Og at stemningen i den italienske trup også er god, kan man bl.a. se i denne lille video, hvor angriberen Antonio Di Natale og Mario Balotelli driller angrebskollega Antonio Cassano under træningen.

Afstemning

Hvordan går det i kvartfinalen mellem England og Italien?

England ved EM-slutrunder

1960 Deltog ikke

1964 Ikke kvalificeret

1968 Nummer tre (ud af fire)

1972 Ikke kvalificeret

1976 Ikke kvalificeret

1980 Slået ud i gruppespillet

1984 Ikke kvalificeret

1988 Slået ud i gruppespillet

1992 Slået ud i gruppespillet

1996 Semifinale (på hjemmebane)

2000 Slået ud i gruppespillet

2004 Kvartfinale

2008 Ikke kvalificeret

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere
Tipsbladet

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Emil Ingvorsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk