EM 2012

Forkølet tysk arrogance

- De kommer med falsk beskedenhed, siger den tyske landstræner om danskerne - hans valg af ledsager var arrogant

  • Jogi Löw tog en sommerforkølelse med til pressemødet før kampen mod Danmark - og en fuldstændig ligegyldig spiller. (Foto: DPA)
Jogi Löw tog en sommerforkølelse med til pressemødet før kampen mod Danmark - og en fuldstændig ligegyldig spiller. (Foto: DPA)

LVIV (ekstrabladet.dk): Den tyske landstræner Joachim Löw udtrykte på lørdagens pressemøde før kampen mod Danmark stor respekt for det danske hold. I hvert fald i de ord, han valgte.

Men grundige Löw, der tydeligvis havde fået sig en sommerforkølelse i 25 grader varme Ukraine, viste med sit valg af ledsager, at han ikke nødvendigvis har høje tanker om dansk presse - og tysk ditto.

For Löw havde valgt at tage en fuldstændig ligegyldig spiller med til pressemødet - Jerome Boateng, som har karantæne i kampen mod Danmark.

Signalet var ikke til at misforstå: Vi giver jer den spiller, vi har lyst til, for vi har ikke lyst til at besvære Bastan Schweinsteiger bare for at gøre det interessant.

Löw: Danskerne lider af falsk beskedenhed
Derudover var der kun respekt for søndagens modstander ved EM.

- Det bliver en meget, meget svær opgave, fordi Danmark stadig har chancen for at lave en sensation og gå i kvartfinalen, sagde Löw.

- Før turneringen blev Danmark set lidt som outsider (i gruppen). Men de kommer også med falsk beskedenhed. Vores scouts gjorde det allerede klart for to eller tre måneder siden, at Danmark kommer til at spille en stor rolle i gruppen.

- Alle andre har kun talt om Holland, Tyskland og Portugal, men i vores analyse er vi også kommet frem til, at Danmark er et meget kompakt hold, der forsvarer sig meget, meget godt, og slår gode kontraer. De må ikke undervurderes, sagde Löw.

Mod slutningen af pressemødet bad UEFA's ordstyrer indtrængende om, at der også blev stillet et par spørgsmål til Boateng. Det blev der. Svarene var ikke interessante. Manden blev blandt andet spurgt, om han var DJ i spillerbussen.

Og som sådan svarede han også. Med verbale skuldertræk. Den 23-årige Bayern-back så ud som om, han ikke fattede, hvad han bestilte på det pressemøde.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Forsvarsspiller tvang skifte igennem over for Mourinho
Ramos om Isco-transfer: Bedre at være her end andre steder
Woodgate vender tilbage til Middlesbrough
Bendtner: Jeg starter ikke i mesterfinalen
Horsens-tekniker tilbage på træningsbanen
Liverpool-stjerne misser Merseyside-derby
EKSTRA Sport og spil