EM 2012

Tysk midtbanebæst vil æde Danmark

Bayern-stjerne jagter EM-succes efter rædselsår

  • Skader har forfulgt Schweinsteiger (Foto: AP)
Skader har forfulgt Schweinsteiger (Foto: AP)

LVIV (ekstrabladet.dk): Inden EM blev sparket i gang, vakte Bayern Münchens kolossalt skuffende sæson en god portion bekymring hos landstræner Joachim Löw.

Stjernerne fra den sydtyske klub udgør – naturligvis, fristes man til at skrive – stammen på ’Die Nationalelf’, men det var en flok Bayern-stjerner med mentalt underskud, der meldte sig under EM-fanen.

Fiaskoen har nemlig været til at få øje på på Allianz Arena, hvor de tre andenpladser i Bundesligaen, pokalturneringen og ikke mindst Champion League er at betragte som rene tabermedaljer.

Se mere:

Se også: Tøfting: Eriksen må på bænken

Her blev han som bekendt den store synder med den afgørende afbrænder, der endte med at sende trofæet med Chelsea hjem til London.

Hvad værre, set fra landstræner Löws synspunkt, var, at skaden truede med at koste EM-deltagelsen.

Schweinsteiger missede testkampene mod Israel og Scweiz, og var tydeligvis savnet, men desværre for Danmark blev han klar i tide, og har sammen med knivskarpe Mario Gomez været bedste tysker hidtil.

For ifølge Morten Olsen får William Kvist og enten Niki Zimling eller Jakob Poulsen rigeligt at gøre med at matche Bastian Schweinsteiger i midtbaneduellerne.

Se mere:

Se også: Danmark og Tyskland er videre med 3-2-kamp

- Han er en verdensklassespiller, ingen tvivl om det. Han er en kontrollerende spiller, både når tyskerne og modstanderne har bolden. Og så er han god i opspillet, roser Olsen, der er imponeret over tyskerens udvikling.

- Det er en spiller, der har været med i mange år og har stor erfaring, selvom han ikke er så gammel endnu. De seneste år har han optrådt på midten, selvom han begyndte som angriber. Så det er en spiller med stor erfaring på flere forskellige planer, lyder det fra den danske landstræner.

Han advarer dog mod at stirre sig blind på profiler som Gomez og Schweinsteiger. For tyskerne har – som de fleste nok har noteret sig - meget mere end de to at byde på.

- Schweinsteiger er simpelthen topkvalitet. Men det er alle de tyske spillere, så det er ikke nogen overraskelse, fastslår Morten Olsen.

Schweinsteigers rædselsår:

2. november 2011: Midtbanespilleren ryger på hospitalet med et brækket kraveben, da Bayern München vinder 3-2 over Napoli i CL

8. februar 2012: Så er den gal igen for ’Schweini’, der pådrager sig en fiberskade i baglåret, da William Kvists Stuttgart bliver besejret 2-0 i den tyske pokalfinale.

20. april 2012: Nedturen fortsætter, da Borussia Dortmund med en 2-0 sejr over Borussia Mönchengladbach genvinder det tyske mesterskab, og henviser Bayern München til en skuffende andenplads.

12. maj 2012: Schweinsteiger spiller 70 minutter, da Dortmund rundbarberer Bayern München med 5-2 i den tyske pokalfinale. Sæsonens anden tabermedalje er i hus.

19. maj 2012: Bastian Schweinsteiger og Co. rammer bunden, da man hjemme på Allianz Arena taber CL-finalen til Chelsea. Midtbanespilleren pådrager sig en lægskade efter fem minutter, men spiller færdig og brænder tyskernes sidste straffespark.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Luis Garcia: Håber, Coutinho bliver i Liverpool
Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere
Brøndby-stopper degraderet på landsholdet: Jeg er ikke skuffet
Saksesparkshelten Tullberg vender tilbage til AGF: Skal være U19-træner
Trods svensk interesse: Esbjerg vil forlænge med topscoreren
Optakt: Rumænien - Danmark
EKSTRA Sport og spil