EM 2012

Morten Olsen: Vi skal ikke være tilfredse

Landstræner Morten Olsen går efter at sikre Danmark en plads i EM-kvartfinalen, når holdet møder Tyskland.

  • Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Opgaven er simpel for det danske EM-hold: Vind over Tyskland, og EM-kvartfinalen er i hus uanset resultatet af kampen mellem Holland og Portugal.

Et nederlag vil sende Danmark definitivt ud af EM, mens uafgjort gør danskerne afhængige af, at Portugal skal tabe til Holland.

Landstræner Morten Olsen glæder sig trods onsdagens skuffende 2-3-nederlag til Portugal over, at Danmark fortsat er i live i den svære gruppe B.

- Det er det scenarie, vi havde håbet på inden EM. Men igen, det, der gør skuffelsen stor, er, at vi burde have haft et point mere. Så havde situationen set anderledes ud. Men det kan vi ikke bruge til noget.

- Vi er stadigvæk med. Og det er Holland heldigvis også, for det skal vi selvfølgelig forsøge at profitere af. Vi kunne have sendt Holland hjem med et uafgjort resultat, siger Morten Olsen.

Landstræneren henviser til, at Holland fortsat også kan gå videre. En hollandsk sejr over Portugal kan hjælpe Danmark, hvis danskerne spiller uafgjort mod Tyskland. For Morten Olsen vil have mere ved EM.

- Vi skal ikke være tilfredse. Vi ved, det bliver vanvittig svært, men vi skal gå efter at få det resultat, som forhåbentlig er nok.

- Tyskerne vil vinde, portugiserne vil vinde, Danmark vil vinde, og Holland vil vinde. Alle vil vinde, og så må vi se, når vi kommer lidt længere hen i kampen, hvordan resultatet er i den anden kamp.

- Så er der måske nogle spørgsmålstegn, som falder væk, funderer Morten Olsen.

Han mener i øvrigt, det er spil for galleriet, at den tyske landstræner Joachim Löw har varslet, at han overvejer at lave om på den faste startformation, og at han måske sparer en spiller eller to.

- Tyskerne er ikke sikret endnu. Så jeg tror ikke, Löw eksperimenterer. Han spiller på det sikre, fastslår Morten Olsen.

Danmarks kamp mod Tyskland spilles søndag klokken 20.45. Samme tid spiller Holland sin kamp mod Portugal.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere
Tipsbladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.