EM 2012

Frankrig har statistikken med sig

Frankrig har ikke tabt til Spanien i de seneste syv kampe i kvalifikationsturneringer eller slutrunder

  • Karim Benzema og Samir Nasri skuffede med det franske landshold i den sidste gruppekamp, hvor det blev til et 0-2-nederlag mod Sverige. Nu gælder det kvartfinalen mod favoritterne fra Spanien. (Foto: AP/Manu Fernandez)
Karim Benzema og Samir Nasri skuffede med det franske landshold i den sidste gruppekamp, hvor det blev til et 0-2-nederlag mod Sverige. Nu gælder det kvartfinalen mod favoritterne fra Spanien. (Foto: AP/Manu Fernandez)

EM i fodbold fortsætter lørdag med den tredje af fire kvartfinaler, hvor Spaniens verdensmestre på Donbass Arena i Donetsk står over for Frankrig, der har statistikken med sig:

* Frankrig og Spanien har været hyppige modstandere i vigtige kampe de seneste årtier. Siden 1984 har de to lande mødt hinanden syv gange i kvalifikations- og slutrundekampe, og det plejer franskmændene at slippe bedst fra. Seks franske sejre og en uafgjort kamp er det hidtil blevet til.

* Kvartfinalen er en gentagelse af en kvartfinale ved EM i år 2000, hvor Frankrig vandt 2-1 på vejen mod titlen. Zinedine Zidane og Youri Djorkaeff scorede for 'Les Bleus', mens Gaizka Mendieta lavede det spanske mål. De to lande stod også over for hinanden i finalen ved EM i 1984. På mål af den nuværende Uefa-præsident Michel Platini, samt Bruno Bellone vandt Frankrig kampen 2-0.

* Frankrig må undvære midterforsvareren Philippe Mexés, der i den sidste gruppekamp mod Sverige fik sin anden advarsel i turneringen. Franske medier forventer, at Arsenals Laurent Koscielny spiller fra start i stedet. Dermed bliver han den 18. spiller i den franske 23-mands-trup, der får spilletid ved EM.

Spanien-Frankrig DR 1 kl. 20.45

Hvordan går det i aftenens kvartfinale mellem Spanien og Frankrig?

Din stemme er modtaget

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere
Brøndby-stopper degraderet på landsholdet: Jeg er ikke skuffet
Saksesparkshelten Tullberg vender tilbage til AGF: Skal være U19-træner
Trods svensk interesse: Esbjerg vil forlænge med topscoreren
Optakt: Rumænien - Danmark
Daniel Agger spiller velgørenhedskamp for Liverpool
EKSTRA Sport og spil