EM 2012

Kyllingen: Foran på point mod Rabobank

Den hollandske landsret har pålagt cykelholdet Rabobank at føre bevis for, at holdet intet vidste om Michael Rasmussens virkelige opholdssteder forud for skandale-Touren i 2007

Endnu ligger en afgørelse på det gigantiske sagsanlæg, som Michael Rasmussen har anlagt mod cykelholdet Rabobank, et stykke ude i fremtiden, men den hollandske landsret sendte tirsdag Rasmussen foran på point, da den lagde bevisbyrden i den spegede sag over på Rabobanks skuldre.

Sådan ser Michael Rasmussen selv udfaldet af dagens retsmøde.

- Jeg opfatter det helt afgjort som en lille sejr til mig. Afgørelsen må betyde, at dommerne mener, at de har fået beviser nok fra vores side, mens Rabobank bare har gentaget mantraet om, at jeg løj og løj og løj, siger Michael Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Men Rabobank har ikke ført bevis for, at jeg førte holdet bag lyset, og det er vel det bevis, som landsretten nu har pålagt Rabobank at fremskaffe, siger Rasmussen, som konsekvent har nægtet at have løjet for sin arbejdsgiver.

Læs også:

Se også: Rabobank stempler Rasmussen som løgner

Sagen handler om, hvorvidt Michael Rasmussen uberettiget blev fyret af Rabobank midt under Tour de France 2007, da danskeren stod på tærsklen til den samlede sejr. Begrundelsen var, at Rasmussen skulle have ført sin arbejdsgiver bag lyset ved at opholde sig i Italien, mens han ifølge sine oplysninger til antidoping-myndighederne skulle have befundet sig i Mexico.

Hele vejen igennem har Rasmussen fastholdt, at Rabobank udmærket vidste, hvor han befandt sig. Han holdt endog møde i Italien med ledende sportsdirektør Erik Breukink på et tidspunkt, da han officielt var i Mexico. Derfor har Rasmussen - der ikke ifølge sportens regler kunne smides ud af Touren - aldrig accepteret fyringen, der ifølge hans egne udregninger kostede ham i omegnen af 45 millioner kroner i tabte indtægter.

Disse penge har han krævet udbetalt af Rabobank i erstatningssagen, der nåede et højdepunkt i juli 2008, da han blev tilkendt cirka fem millioner kroner. Begge parter ankede denne dom. Rasmussen med krav om yderligere 40 millioner kroner i erstatning, og Rabobank med krav om pure frifindelse.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Podolski hamrede England i sænk i afskedskamp
Michael Gravgaard: Ole Nielsen misforstod sit job i klubben
Sygdom og skade sender Dolberg hjem til Holland
Esbjerg ville have svensk angriber i januar
Medie: FC Barcelona klar med kontrakt til Real Madrid-spiller
Austin har grebet chancen: Det tog ekstra tid at vænne mig til systemet
EKSTRA Sport og spil