EM 2016

Deadline truer Damgaard i smerter

Gudmundur Gudmundsson kan vente helt til kl. 9 lørdag morgen med at udtage den officelle trup til Danmarks første kamp mod Rusland. Damgaard er den eneste tvivl, og han har smerter

  • Damgaard måtte hjælpes fra banen mod Frankrig. Nu kæmper han mod tiden for at blive klar til Danmarks EM-åbningskamp. (Foto: Lars Poulsen)
Damgaard måtte hjælpes fra banen mod Frankrig. Nu kæmper han mod tiden for at blive klar til Danmarks EM-åbningskamp. (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): På en dag hvor regnbuefarver og EHF har fyldt EM-dagsordenen, har det for Michael Damgaards vedkommende handlet om test af den fod, der har gjort ondt siden kampen mod Frankrig i søndags.

- Jeg har smerter i den, når jeg prøver den af, ellers ville jeg ikke stå i denne situation, lyder det helt ærligt for Michael Damgaard, der fredag formiddag blev udsat for løb og bevægelse uden alt for meget pres på.

En positiv test kaldte både hovedpersonen og landstræneren den.

Gudmundur Gudmundsson har hele holdet til aftentræning kl. 20.00 og det er først herefter, han vil beslutte sig for, om storskytten og Mikkel Hansen-backup'en Michael Damgaard er sin ankelskade så meget kvit, at han kan bruges mod russerne.

Golden League herrehåndbold Frankrig Danmark EKSTRA Sport og Spil Sådan skal du spille: Tre gode odds på håndbold-EM

Landstræneren har dog reelt set til kl. 9 lørdag morgen til at udtage den foreløbige trup, fortalte han på fredagens pressemøde.

En af Michael Damgaards helt store forcer er det hurtige antrit. Og et lynsnapt antrit kræver stærke ankler og en mental tilstand, der ikke tænker over, at det kan gå galt igen.

- Som du siger, så er det en af mine kompetencer at udnytte den hurtighed. Så jeg skal passe på, at det ikke kommer til at forstyrre mig for meget. Jeg ved endnu ikke, hvor jeg står. Forhåbentlig er jeg klar. Jeg vil meget gerne spille i morgen, lød det fra Damgaard, der bærer to forskellige sokker for tiden.

En almindelig og en kompressionssok.

- Foden har været i behandling hele ugen. Der er hævelser og blå mærker, så der skal is og kompression på hele tiden, siger den 25-årige Magdeburg-spiller, der også sidste år kæmpede med en dårlig ankel.

- Men normalt har jeg stærke led, så jeg tror ikke det bliver et problem med foden her. Det kommer ikke til at blive en gene i hovedet.

Danmark træner igen kl. 20.00, inden det lørdag går løs kl. 20.15 mod Polen.

Der var ellers smil på læben, da Ekstra Bladet før afrejse talte med Damgaard. Nu er åbningskampen i fare for den unge komet. (Foto: Linda Johansen) Der var ellers smil på læben, da Ekstra Bladet før afrejse talte med Damgaard. Nu er åbningskampen i fare for den unge komet. (Foto: Linda Johansen)  

Kvindehåndbold: Landsholdet træner Håndbold EM 2016 - 15. jan. 2016 Håndbold-boss undrer sig: Er det vores største problem?

Boldsen om vanvittig Andersson: Vildeste jeg nogensinde har set Håndbold EM 2016 - 15. jan. 2016 Boldsen tordner mod amatøragtige EHF: Det er jo latterligt

Se også: Danske homoer ærgrer sig over EM-forbud: Det er typisk

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Fredagens rygtebørs (opdat.): To Chelsea-stjerner i Reals søgelys
Luis Garcia: Håber, Coutinho bliver i Liverpool
Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere
Brøndby-stopper degraderet på landsholdet: Jeg er ikke skuffet
Saksesparkshelten Tullberg vender tilbage til AGF: Skal være U19-træner
Trods svensk interesse: Esbjerg vil forlænge med topscoreren
EKSTRA Sport og spil