Tysk fodbold 15 min. siden
Trods enorm succes: Tysk boss tvivler på køb af dansk komet
TV: Kevin nr. 11 i USA - Hamilton snupper sejren
Formel 1 1 time siden
'Kevin skal lægge mere afstand til Palmer'
Premier League 2 timer siden
FA sigter Tottenham-spiller efter brutal albue
Intl. fodbold 3 timer siden
Verdens dyreste: Sådan et fodboldstadion har du ikke set før
Tennis 3 timer siden
Wozniacki dropper stor turnering og betaler bøde
Holland 4 timer siden
Nye roser til dansk super-komet: Han har europæisk klasse
Brøndby 4 timer siden
Slagter Brøndby: De bliver aldrig inviteret med til fest
Anden sport 5 timer siden
Danmarks herrelandshold i basketball får ny træner
Speedway 5 timer siden
Forarget Nicki efter grotesk VM-farce: Det skal have konsekvenser!
Spansk fodbold 5 timer siden
Her er beviset: Overmenneskelige Messi kan alt
FC København 5 timer siden
Champions League forgylder FCK: Så stort overskud på vej
Premier League 6 timer siden
Skælder ud på Zlatan: Det der gør man bare ikke!
Premier League 6 timer siden
Guardiola holder timelangt krisemøde efter nyt pointtab
Brøndby 6 timer siden
Brøndby-boss klar igen: Smider tocifret millionbeløb i klubben
Håndbold 7 timer siden
Han kastede op, scorede seks mål - og så ville frokosten op igen
Premier League 7 timer siden
TV: Her burde Chelsea-stjerne være smidt ud
Premier League 8 timer siden
Betændt stemning i spillertunnel: Vred Mourinho anklager Conte
Tennis 9 timer siden
Skadet Wozniacki trækker stikket
Speedway 9 timer siden
Sur verdensmester efter pinlig skandale: Derfor trak jeg mig
Formel 1 9 timer siden
Trods straf til Kevin: Sjoveste løb i år

FCK'er tabt for Danmark: Takker ja til Marokko

Youssef Toutouh har besluttet, at han i landsholdsammenhæng vil tørne ud for det nordafrikanske land - en beslutning med hjertet, siger midtbanespilleren om sit valg

  • - Jeg har valgt at følge mit hjerte i det her. Min familie og jeg har rødder i Marokko, som betyder meget for mig, siger FCK's Youssef Toutouh, der siger ja til Marokko og nej til Danmark i landsholdssammenhæng (Foto: Lars Poulsen)
- Jeg har valgt at følge mit hjerte i det her. Min familie og jeg har rødder i Marokko, som betyder meget for mig, siger FCK's Youssef Toutouh, der siger ja til Marokko og nej til Danmark i landsholdssammenhæng (Foto: Lars Poulsen)

Åge Hareide er formelt set ikke startet som dansk landstræner endnu, men den første dårlige nyhed lander på nordmandens bord nu: Han kommer ikke til at råde over Youssef Toutouh.

Den 23-årige FC København-spiller har besluttet, at han ønsker at repræsentere Marokko.

- Jeg har valgt at følge mit hjerte i det her. Min familie og jeg har rødder i Marokko, som betyder meget for mig, selv om jeg er vokset op i Danmark og er stolt af det, siger Youssef Toutouh til Ekstra Bladet.

Youssef Toutouh er født i Danmark, men begge hans forældre er marokkanske, og i det nordafrikanske land har man i efterhånden et par år vist, at der løb en talentfuld fyr med marokkanske rødder rundt i det kolde nord.

Se også: DBU justerer på spillestilen efter Olsen-æraen

Marokkos landstræner, Zaki, var i løbet af efteråret flere gange i kontakt med Toutouh-lejren og var selv på plads i Parken til Superliga-kampen mod OB 6. december.

Efterfølgende havde han et møde med FCK’eren, hvor han fortalte om sine planer, og salgstalen gik så godt, at Toutouh nu vælger at tørne ud for Atlas-løverne, som det marokkanske landshold kaldes.

- Som fodboldspiller handler det om at nå så mange store oplevelser som muligt, og jeg føler, at det kan jeg få med det marokkanske landshold, som har vist meget stor interesse for at få mig med.

- Jeg har haft gode snakke med landstræneren og ser frem til at tage det skridt i mit fodboldliv, siger Youssef Toutouh.

Se også: Lettet FCK-keeper: Operationen gik godt

Han spillede et godt efterår for FC København og er uden tvivl tiltænkt en endnu større rolle i foråret efter salget af Daniel Amartey til Leicester.

Den løbestærke, teknisk gode midtbanemand har spillet 13 U21-landskampe i rødt og hvidt og var med til at spille Danmark til EM i Tjekkiet i sommer. En skade betød dog, at han gik glip af selve slutrunden.

Han nåede ikke at komme til betragtning til A-landsholdet i Morten Olsens regeringstid, men var en af de spillere, der inden for kort tid kunne have presset sig på.

Således skulle Åge Hareide ifølge Ekstra Bladets oplysninger have henvendt sig til sin landsmand FCK-manager Ståle Solbakken for at høre, om han kunne overtale Toutouh til at forblive ’dansk’.

Men hverken Hareide eller DBU har henvendt sig personligt til Toutouh i sagen.

Spain Soccer Champions League FC København - 25. jan. 2016 Ståle bekræfter: FCK kigger på keeper i Grækenland

Toutouh vil i landsholdssammenhæng blive låst den dag, han spiller sin første betydende landskamp for Marokko.

Det kan muligvis allerede blive i slutningen af marts, hvor Marokko to gange møder Cap Verde i kvalifikationen til de African Nations Cup i 2017.

Han vil i givet fald ikke blive den første spiller med dansk pas, der repræsenterer det nordafrikanske land.

Den tidligere Brøndby- og FCK-målmand Karim Zaza spillede fem landskampe for sin fars fødeland for en god håndfuld år siden.

Youssef Toutouh har scoret flere flotte mål i Superligaen. Nyd ét af dem her:

***

De valgte også Danmark fra

Winston Reid

Den 27-årige stærke West Ham-forsvarer kom til Danmark fra New Zealand, da han var ti og fik dansk statsborgerskab i 2006. Han fik succes i FC Midtjylland og på det danske U21-landshold og var en spiller, som Morten Olsen i det tidligere forår 2010 overvejede at hive på A-landsholdet.

Det skete dog ikke, og Winston Reid valgte derfor at repræsentere New Zealand og var med til VM i 2010 i Sydafrika for sit fødeland. Han blev solgt til West Ham efter en flot slutrunde, hvor han faktisk scorede i New Zealands åbningskamp. Han har siden været anfører for sit land.

Winston Reid var en stjerne i Midtjylland, men trods dansk statsborgerskab og debut for U21-landsholdet endte han med at vælge New Zealand, hvor han har aner fra. Han er i dag fast mand for West Ham og anfører for sit land. (Foto: Claus Bonnerup) Winston Reid var en stjerne i Midtjylland, men trods dansk statsborgerskab og debut for U21-landsholdet endte han med at vælge New Zealand, hvor han har aner fra. Han er i dag fast mand for West Ham og anfører for sit land. (Foto: Claus Bonnerup)

***

Robin Olsen

 

Robin Olsen havde muligheden for at spille for Danmark. I stedet valgte han Sverige, og det valg har han næppe fortrudt. I efteråret var han med i truppen, da svenskerne stjal EM-pladsen fra os. (Foto: Lars Poulsen) Robin Olsen havde muligheden for at spille for Danmark. I stedet valgte han Sverige, og det valg har han næppe fortrudt. I efteråret var han med i truppen, da svenskerne stjal EM-pladsen fra os. (Foto: Lars Poulsen)

Den tårnhøje målmand gjorde for nogle sæsoner siden opmærksom på sig selv i Malmø. Han vandt det svenske mesterskab og var med til at kvalificere den skånske klub til Champions League. Da begge hans forældre er danske, kunne han have valgt rødt og hvidt frem for gult og blåt.

Landsholdets målmandstræner Lars Høgh var i efteråret 2014 på en overtalelsestur til Malmø, men Olsen valgte Sverige, da han mente, at chancerne for spilletid var større der. Den nuværende PAOK-keeper har fået to landskampe og sad på bænken, da Sverige slog Danmark i playoff-kampen til EM.

Spain Soccer Champions League FC København - 25. jan. 2016 Ståle bekræfter: FCK kigger på keeper i Grækenland

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere
Tipsbladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen