Schmeichel: Slap nu lidt af

Alvorens time: Kasper Schmeichel nærmer sig sensationen og karrierens højdepunkt, men han er ikke ret vild med at tale om det

Her kan du se Kasper Schmeichel tale om mesterskabschancerne til mandagens Dansk Fodbold Awards
1/2
Næste »

Han er på en og samme tid aktør i enhver fodboldspillers drøm og midt i et hidsigt program, der stiller krav til at være omstilingsparat og hele tiden at finde fokus. Kasper Schmeichel er som klubmand tæt på et sensationelt mesterskab i verdens mest eksponerede liga og som modnet landsholdsspiller klar til at skrive et nyt kapitel med ny træner og nyt forsøg på at nå en slutrunde.

Måske er det alvoren, der rammer, her i Hiltons foyer. Som noget har ramt ham under det ene øje, hvor huden har antaget en let Leicester-blå nuance.

Der er i hvert fald et stykke mellem smilene denne eftermiddag, hvor han selvsagt udgør et af de mere søgte mediemål.

Der kommer dog et skævt et af slagsen på spørgsmålet om, hvordan det egentlig er at være Kasper Schmeichel lige for tiden.

- Jeg kan ikke klage. Det er ganske fint, svarer målmanden, der i denne sæson har spillet hvert et minut i Premier League og holdt buret rent i 12 af 31 kampe.

Fodboldlandsholdet samles på Hotel Hilton Landsholdsfodbold - 21. mar. 2016 Åge letter på huen: Symbolik i Schmeichel og Eriksen

Det har været stærkt medvirkende til et pointforspring på fem point ned til to’eren Tottenham med bare syv runder tilbage, men han er altså ikke meget for al den mesterskabs-snak og holder paraderne oppe.

- Vi har ikke vundet noget endnu. Jeg tror folk, skal slappe en lille smule af. Der er lang vej endnu. Al den hype, må stå for jeres egen regning. Vi holder fødderne på jorden og tager en kamp ad gangen.

Fødderne står et par meter fra Christian Eriksens.

- Jeg fokuserer ikke så meget på, hvad de gør, men på hvad vi gør. Man ser, hvad de præsterer og stor cadeau til Christian for at være en bærende spiller. Jeg håber ikke, han bliver ved at være så afgørende.

- Nej, der er lang vej endnu. Meget kan ske.

Arsenal v Leicester City - Barclays Premier League - Emirates Stadium Premier League - 21. mar. 2016 Leicester-ikon: Schmeichel er klar til større klubber

- Hvad kan du selv tage ud af en så positiv stime, som den I har været inde i?

- Man fortsætter bare hver dag og arbejder hårdt. Og når det kommer til kampdag så handler det om at være klar.

- Hvordan skal I håndtere slutspurten derovre?

- Ved at hente point. Der er ikke noget pres på os. Vi spiller vores spil, og vi nyder at spille, og længere er den egentlig ikke.

- Hvad vil det betyde for klubben at vinde det første mesterskab?

Så langt tænker vi slet ikke. Det ville være dumt, når vi stadig er så langt fra.

- Hvor overrasket er du over, at I ligger, hvor I gør?

- Selvfølgelig havde jeg nok ikke ventet, at vi ville være så højt oppe på dette stadie af sæsonen. Men jeg havde troen på, vi kunne gøre noget specielt. Men om vi ville kvalificere os til Europa League eller Champions League..

- Det sidste er måske lige på grænsen, men jeg har altid troet rigtigt meget på holdet. Vi har nogle fantastiske spillere, og så har vi mest af alt en fantastisk teamspirit.

- Alligevel er der nogle nøglespillere, som helst skal…?

- Nej, det er 100 procent holdsport. Vi har selvfølgelig spillere, der trækker overskrifter, fordi de scorer mål og lægger op til dem. Men spørger du dem, som du nok tænker på, så vil de sige det samme. At det er holdet, der præsterer det.

- Vi skal kun fokusere på os selv. Vi har fundet en måde at vinde på. Vi er svære at spille imod og har spillere, der kan score fra alle positioner. Modstanderne ved, at vi er svære at spille imod.

Og så er Leicester i øvrigt blevet dygtige til at hente smalle sejre. Fire ud af de fem seneste opgør mod Norwich, Watford, Newcastle og Crystal Palace er vundet 1-0. Om det er de marginaler, der har det med at følge et tophold, eller ren og skær kynisme, vis Kasper Schmeichel ikke analysere.

- En sejr er en sejr. Det handler kun om tre point.

- Jeg har bemærket, at du på det seneste har luftet din indre Manuel Neuer og er stødt højt op på banen. Er det en ny dimension, du har lagt til dit spil?

- Næh, det har jeg altid gjort. I har nok bare ikke lagt mærke til det, lyder svaret – endda ledsaget af endnu et lille smil.

 

 

Målmandstræner: Det viser Kaspers mentalitet

De sad ved et af bordene i Hiltons foyer og fik sig en gensyns-sludder, førstemålmand Kasper Schmeichel og landsholdets målmandstræner Lars Høgh. Og bagefter var sidstnævnte fuld af lovord over at se Leicester-keeperen netop der.

- Man kunne godt forestille sig, at han ønskede at blive hjemme i England og passe sit tilløb til noget spændende derovre. Andre ville vælge at sige: ’Nu skal jeg lige passe lidt på min krop, for jeg har noget her og der og alle vegne. Jeg skal passe min turnering, hvor vi er så tæt på. Og Island i Herning – hvad fanden er det?’

- Men det er lige det modsatte, Kasper vælger at gøre. Han vil sgu hjem. Han glæder sig til at komme hjem til landsholdet, og det er den slags, der gør det så fortjent, hvad han oplever i øjeblikket, siger Lars Høgh.

- Det fortæller bare alt om hans mentalitet, hvor meget landsholdet betyder for ham, og hvor meget han vil ofre for det.

 

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Tidligere Premier League-profil alvorligt syg
Hareide: Det bliver en tæt kamp
Rashford vil med til U-21 EM
Indrejseforbud aflyser venskabskamp
Schweiz fortsat ubesejrede
Sverige vinder overbevisende over Hviderusland
EKSTRA Sport og spil