VM 2014

Danske reserver i tyrkisk remis

Et afbudsramt dansk landshold viste momentvist gode takter, men måtte nøjes med 1-1 mod Tyrkiet i Istanbul. Debut til Viktor Fischer

14. nov 20:00 Tyrkiet - Danmark

Internationale venskabskampeStadion: Turk Telekom Arena, Tyrkiet Dommer: Felix Brych
Tyrkiet
1
1
Slut
Danmark
  • Den danske målscorer Nicklas Bendtner bar anførerbindet for første gang. (Foto: Lars Poulsen)
Den danske målscorer Nicklas Bendtner bar anførerbindet for første gang. (Foto: Lars Poulsen)

Værdien i årets sidste landskamp mod Tyrkiet kan med en vis ret betegnes som et åbent spørgsmål.

For som Stig Tøfting påpegede i Ekstra Bladet inden kampen, så er der fire måneder til den næste kamp samtidig med, at de fleste spillere snart går på vinterferie.

Men selvom det 'kun' blev til 1-1 mod Tyrkiet i Istanbul, så kunne Morten Olsen formentlig godt finde positive aspekter.

For trods de mange uprøvede reserver, så var der momentvist masser af rød-hvidt initiativ at spore, selvom der i sagens natur også var en del skønhedspletter.

Se også: Stjernerne dropper testkampe

Landstræneren havde som bekendt ikke de bedste betingelser, da holdkortet skulle udfyldes.

Listen over de mange afbud til årets sidste landskamp var længere end selv det onde år, landsholdet har været gennem, og i sidste øjeblik måtte også Michael Silberbauer og Anders Lindegaard melde forfald.

Derfor var det et både forvandlet og kraftigt forynget dansk hold, der løb ind til kampen i Istanbul. Der var debut til Kevin Conboy og Casper Sloth, mens Kris Stadsgaard assisterede Simon Kjær i det centrale forsvar og Nicklas Bendtner var ny anfører.

Men hvis de hårdt prøvede roligans, der rent faktisk havde afsat onsdag aften til landsholdet, havde sat sig til rette foran skærmen med bange anelser, så blev de positivt overraskede.

For selv om spillet bar præg af, at begge mandskaber er et stykke fra topniveauet, så var der masser at optimisme at hente i det danske spil.

Se også: Op og ned for Danmarks rivaler

Kampen var ikke mange minutter gammel, da Christian Eriksen testede Onur Kivrak i det tyrkiske mål. Og senere var Kasper Lorentzen decideret uheldig med sin afslutning, der gik over mål, da han kom først på et fint indlæg fra debutanten Conboy, som ligesom Sloth slap fornuftigt fra kampen.

Tyrkerne havde ikke det store af skyde med, indtil Nuri Sahin tvang Stephan Andersen til en mesterlig redning kort før pausefløjtet.

Efter pausen gav Morten Olsen debut til OB's Emil Larsen, mens Jakob Poulsen afløste Casper Sloth.

Og efter endnu en stor redning fra Stephan Andersen var unge Larsen meget tæt på et debutantmål, da Christian Eriksen spillede ham alene med Kivrak, der dog fik pareret afslutningen.

Kort efter lugtede det fælt af et dansk straffespark, da Nicklas Bendtner blev flået ned i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Se også: Messi og Co. skuffede mod saudiarabere

Det gjorde den ikke, da Michael Krohn-Dehli kort efter blev fældet.

Denne gang var straffesparket indiskutabelt, og Nicklas Bendtner svigtede ikke, men omsatte sikkert den store mulighed til sin 22. scoring i rødt og hvidt.

Umiddelbart efter foretog Olsen så den indskiftning, fodbold-Danmark har sukket efter den seneste uge, da han lod Ajax-kometen Viktor Fischer afløse Krohn-Dehli.

Han nåede dog ikke at røre bolden, før Mevlut Erdinc udnyttede dansk passivitet ved et hjørnespark til at udligne til 1-1.

Siden lod anfører Bendtner sig afløse af Nicklas Helenius, hvilket sendte bindet over på Simon Kjærs arm samtidig med, at tyrkerne blev mere og mere nærgående.

Læs også:

Se også: Olsen: Jeg mister aldrig motivationen

Det lykkedes dog at hive det uafgjorte resultat i hus.

Og selv om sæsonscoren altså slutter på to sølle sejre - og det ikke blev til nogen drømmedebut for den stærkt hypede, men også meget anonyme, Viktor Fischer, så er der altså stadig liv i det danske landshold.

Runde 1

Internationale venskabskampe - International
Se stilling

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Seneste i VM 2014 Fodbold

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.