VM 2014

Stjernerne dropper testkampe

Masseafbud: Mange af fodboldens største navne har meldt fra til dagens venskabskampe

  • Daniel Agger melder ikke afbud for sjov, vurderer Stig Tøfting. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger melder ikke afbud for sjov, vurderer Stig Tøfting. (Foto: Lars Poulsen)

Skader og afbud er væltet ind over landstrænerne op til morgendagens venskabskampe.

Foreløbig er seks spillere ude af stand til at spille for det danske landshold i morgen, hvoraf flere spillere normalt er vigtige støtter i Morten Olsens startopstilling, men i morgen må tv-seere se langt efter både Daniel Agger, William Kvist og Lars Jacobsen.

Danmark er hårdt ramt af afbud, men det er andre fodboldnationer så sandelig også. Tysklands landstræner Joachim Löv må efterhånden spekulere dybt over, hvad han skal bruge kampen mod Holland til i morgen, hvor afbuddene er haglet ned over ham og blandt andet betyder, at han må undvære stjerner som Khedira, Özil og Schweinsteiger.

De mange afbud får i øvrigt den tyske avis Bild til at undre sig, hvor de lister de mange ’slemme’ - som avisen formulerer det - diagnoser for spillerne op.

Se også: Conboy: Jeg er ikke det store talent

Men også superstjerner som Manchester Uniteds Wayne Rooney og Robin van Persie, Newcastles Demba Ba og Cristiano Ronaldo er ude af deres landes respektive trupper.

Morten Olsen har oplevet de samme problemer med afbud fra navne som Daniel Agger, Jores Okore og William Kvist, men landstræneren afviser konspirationsteorierne om ’falske’ afbud.

- De afbud, vi har modtaget er reelle. Enten er de skadede eller syge. Længere er den ikke, fastslår han.

Ekstra Bladets ekspertkommentator, den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, køber heller ikke spekulationerne om, at spillerne ikke ’gider’ ’ligegyldige’ testkampe.

Se også: Olsen i vildrede

- Jeg ved ikke, om det er tilfældigt, at der er så mange afbud. Men jeg har ladet mig fortælle, at der i snit har været ligeså mange afbud til de tidligere testkampe, og så ligner det jo ikke en tilfældighed. Omvendt tror jeg ikke på, at nogle af de danske spillere har meldt afbud uden grund. Det ville ligne en mand som Daniel Agger dårligt, og jeg så da, hvordan en mand som Nicolai Jørgensen humpede rundt i Cirkusbygningen i går. Men jeg kan godt forstå, at man stiller spørgsmålet, siger Tøfting, der afviser tanken om, at kampen er helt uden værdi.

Til gengæld påpeger han, at timingen kunne være bedre.

- Problemet er, at kampen ligger på en onsdag og ikke i forbindelse med en weekend. Samtidig får de reserver, som er med, jo ikke en helt reel chance, fordi de vil være omgivet af andre reserver, siger Tøfting og fortsætter:

Se også: Olsen: AGF'er får debut i morgen

- Jeg synes kampen mod Slovakiet i sommer var værdifuld, fordi det var en forberedelse til kampen mod Tjekkiet. Hvad forbereder vi os til nu? Den næste kamp er vist også en testkamp, og bortset fra Agger, så går de fleste spillere snart på vinterferie. Men selvom der er fem-seks afbud, så har en landskamp altid værdi, lyder Tøftings dom.

Husk, at du kan følge kampen live på ekstrabladet.dk onsdag fra klokken 20...

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Hent flere
Tipsbladet
FCM svækket før Brøndby-kamp: Skadet Tim Sparv misser opgøret
Röcker om Brøndby: Er taknemmelig for den her chance
Optakt: Esbjerg fB - Randers FC
Kantspiller forlader FC Nordsjælland: Klar for norsk klub
Tidligere FCK-angriber: Jeg ramte bunden
Officielt: Dortmund henter Gladbach-stjerne
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil