VM 2014

John Terry stopper på landsholdet

Den tidligere engelske landsholdsanfører kalder sin situation på landsholdet uholdbar

  • Slut med at repræsentere hjemlandet (Foto: AP/Manu Fernandez)
Slut med at repræsentere hjemlandet (Foto: AP/Manu Fernandez)

Den 31-årige Chelsea forsvarsspiller John Terry meddeler her til aften, at han stopper på det engelske landshold. Han føler sig ikke velkommen på landsholdet, efter det engelske fodboldforbund fortsætter med at ville afhøre ham i den påståede racisme-sag mod Anton Ferdinand. En sag som han ellers var blevet frikendt for i en engelsk retssag henover sommeren.

Beslutningen kommer dagen før, Terry skal afhøres af fodboldforbundet FA i sagen om racistiske tilråb mod Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand.

Se mere:

Se også: John Terry frikendt for racisme

Det er fodboldforbundets insisteren på ikke at ville lægge sagen død, der ophidser Terry, og derfor betyder, at han ikke længere er til rådighed for landsholdet.

- I dag annoncerer jeg, at jeg trækker mig fra landsholdet. Jeg vil gerne takke de engelske managere, der har valgt mig i mine 78 landskampe. Jeg har haft stor glæde ved at dele den ære med alle de spillere, som jeg har optrådt med. Jeg vil takke dem, fansene og min familie for deres støtte og opfordringer gennem min landsholdskarriere.

- At repræsentere og være anfører for mit land er noget, jeg drømte om som barn, og det har i sandhed været en stor ære. Jeg har altid ydet mit bedste, og det skærer i mit hjerte, at jeg er nødt til at tage denne beslutning. Jeg ønsker Roy og landsholdet al tænkelig succes i fremtid.

Se mere:

Se også: Så blev John Terry fyret

- Jeg udsender denne meddelelse i dag, før jeg skal til høring hos FAs disciplinærkomité, fordi jeg føler, at FA, i deres kamp for at rette anklager mod mig i en sag, hvor jeg allerede er blevet frikendt ved lov, har gjort min position på landsholdet uholdbar.

- Jeg ser nu frem til at spille for Chelsea FC og for at kæmpe for national og europæisk ære, og jeg vil takke fansene og klubben for deres fortsatte støtte, fortæller John Terry i en meddelelse fra hans management.

Dermed blev VM-kvalifikationskampen mod Moldova den 7. september, som England vandt med 5-0, Chelsea-spillerens 78. og sidste landskamp.

Se også:

Se også: Nye beviser mod 'racistisk' Terry

Terry blev anfører i 2006 efter David Beckham. Et hverv han mistede i februar 2010, hvor den daværende landstræner Fabio Capello tog armbindet fra ham midlertidigt, fordi John Terry havde haft et forhold til kollegaen Wayne Bridges eks-kæreste.

Terry fik dog anførerbindet igen, inden det engelske fodboldforbund fratog ham det på grund af anklageerne for racisme rettet mod Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand.

Selvom han blev frikendt i sagen har fodboldforbundet på egen hånd taget sagen op med en høring i morgen.

Læs også: Landsholdet: Venter tålmodigt på Agger

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Tipsbladet

Seneste i VM 2014 Fodbold

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.