VM 2014

'Han er jo ikke Zlatan'

Simon Kjær og Michael Krohn-Dehli har stor respekt for den italienske angriber Mario Balotelli, som Danmark står over for på tirsdag

  • Mario Balotelli sad over med sygdom, da Italien i fredags besejrede Armenien med 3-1 på udebane, men han er meldt klar til kampen mod Danmark på tirsag. (Foto: AP/Vadim Ghirda)
Mario Balotelli sad over med sygdom, da Italien i fredags besejrede Armenien med 3-1 på udebane, men han er meldt klar til kampen mod Danmark på tirsag. (Foto: AP/Vadim Ghirda)

MILANO (ekstrabladet.dk): Simon Kjær har som Palermo-spiller haft fornøjelsen af at spille mod Mario Balotelli - og jyden er på forhånd rimelig fortrøstningsfuld, når det gælder de værktøjer, der skal til for at stække angriberen i tirsdagens VM-kvalifikationskamp på San Siro:

- Jeg har mødt ham et par gange, da jeg spillede i Palermo.

- Hvordan gik det?

- Den ene gang fik vi en ordentlig øretæve i Milano, og den anden gang gik det rigtig fint på hjemmebane, så det har været en lidt blandet oplevelse. Men jeg har det helt fint med at spille over for ham.

Læs også:

Se også: Balotelli klar mod Danmark

- Hvordan er han speciel?

- Han er en humørspiller. Han kan nogle ting, der gør ham exceptionel. Han er rigtig, rigtig dygtig til at vende, og han sparker fantastisk godt til klatten. Men igen. Han er humørspiller, og man kan sagtens sætte ham ud i en hel kamp, og det er selvfølgelig det, vi skal prøve på. Man skal være over ham fra første fløjt, for hvis han får momentum, bliver han svær at spille overfor.

- Skal du køre mental krig på ham - bruge mund og nive lidt?

- Nej, det tror jeg ikke, man får meget ud af. Det preller bare af på ham. Man skal vel bare være klar fra start, og så skal man sidde tæt på ham, for hvis han kommer op i gear og føler, det kører for ham, så er han en meget, meget dygtig spiller.

Læs også:

Se også: Udskældt italiener skumler før Danmark-kamp

Simon Kjær, der sidste sæson spillede i Roma, glæder sig faktisk til opgaven.

- Vi kender alt til dem, selvfølgelig gør vi det. De har et godt hold, jeg har spillet mod mange af dem, så selvfølgelig bliver det en sjov kamp. Det er da lidt specielt, fordi jeg kender mange af spillerne personligt.

Landsholdskammeraten Michael Krohn-Dehli anerkender Mario Balotellis kvaliteter - men det ville være synd at sige, den danske strateg er skræmt på forhånd:

Læs også:

Se også: Italiensk landstræner: Kritikere er fulde

- Som fodboldspiller kan han jo nogle fantastiske ting. Man kan roligt sige, han er en ener, der kan afgøre fodboldkampe. Når han rammer dagen, er han en super spiller, men han har jo også dage, hvor det ikke sker. Lad os håbe, tirsdag er en af de sidste.

- Hvordan vil du rangere ham blandt angribere i verden lige nu?

- Det er svært. Han er jo ikke en Cristiano Ronaldo eller Messi. Eller Zlatan for den sags skyld. Men på dagen kan han være én af de absolut bedste.

Afstemning

Kvalificerer Danmark sig til VM i Brasilien i 2014?

Afstemning

Hvem vinder Danmarks VM-kvalifikationsgruppe?

Afstemning

Hvordan går det Danmark i VM-kvalifikationskampen mod Italien?

SUPER MARIO

NAVN: Mario Barwuah Balotelli

FØDT: 12. august 1990 i Palermo af ghanesiske forældre. Efter en livstruende sygdom blev han bordadopteret til italienske plejeforældre

KLUBBER:

Inter 2007-2010 59 kampe/17 mål

Manchester City 2010- 46/19

LANDSKAMPE:

U21: 16/6

A-landshold: 14/4

RØDE KORT: fire styk

Seneste Ekstra Bladet job

Tipsbladet

Seneste i VM 2014 Fodbold

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk