VM 2014

Morten Olsen afviser kritik af masseafbud

Landstræner Morten Olsen modtog masser af afbud op til onsdagens venskabskamp mod Tyrkiet. Nu er de klar igen

  • Morten Olsen blev tvunget til eksperimenter i onsdagens kamp mod Tyrkiet på grund af de mange afbud. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen blev tvunget til eksperimenter i onsdagens kamp mod Tyrkiet på grund af de mange afbud. (Foto: Lars Poulsen)

Der var bunkevis af afbud på det danske fodboldlandshold grundet skader, sygdom og manglende fysisk parathed før onsdagens venskabskamp mod Tyrkiet, der endte 1-1.

Men de fleste af spillerne var allerede klar igen få dage efter landskampen i Istanbul. Landstræner Morten Olsen afviser dog, at spillerne har nedprioriteret landsholdet.

- De spillere, der ikke kunne spille onsdag, kunne så spille her i weekenden. Og sådan er det mange gange i en periode, hvor der er et tæt kampprogram.

- De melder afbud, fordi de ikke er klar. Sådan er der hos os. Så kan det godt være, det er anderledes i andre lande, siger Morten Olsen til sporten.tv2.dk.

Landstræneren modtog ni afbud før Tyrkiet-kampen, men stort set alle har spillet kamp i denne weekend.

Her er et overblik over de spillere, der meldte afbud til landskampen, men var klar til at spille i denne weekend:

Okores spillede hele kampen fredag
* Jores Okores - spillede hele kampen, da FC Nordsjælland fredag aften vandt 3-0 over AGF i Superligaen. Meldte afbud med den begrundelse, at han ikke var fysisk i stand til at spille kampen.

* Daniel Agger - spillede de første 81 minutter af Premier League-kampen, da Liverpool lørdag vandt 3-0 over Wigan. Meldte afbud til landsholdet med lyskeproblemer.

* Nicklas Pedersen - spillede hele kampen og scorede, da hans belgiske klub Mechelen spillede 1-1 mod Charleroi lørdag. Meldte afbud til landsholdet med lyskeproblemer.

* William Kvist - spillede hele kampen for Stuttgart i lørdagens 2-1-sejr ude over Mönchengladbach. Meldte afbud til landsholdet med influenza, som også havde sat ham ud af spillet i Bundesligaen i weekenden før Tyrkiet-kampen.

* Anders Lindegaard - spillede hele kampen for Manchester United i lørdagens 0-1-nederlag til Norwich i Premier League. Meldte afbud til landsholdet, fordi han fik et vrid i knæet op til kampen.

FCK-duo klar igen
* Andreas Cornelius - er med i FC Københavns trup til søndagens opgør mod FC Midtjylland. Angriberen meldte fra til landsholdet på grund af sygdom.

* Lars Jacobsen - er ligeledes med i FCK's trup til opgøret mod FCM. Meldte afbud til landsholdet med en skade i læggen.

* Michael Silberbauer - er med i truppen til OB’s kamp udekamp mod Randers mandag aften. Meldte fra til landsholdet på grund af et trælår.

* Niki Zimling - er som den eneste fortsat skadet og var heller ikke med for belgiske Club Brugge i lørdagens 6-2-sejr ude over Waasland-Beveren.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Hent flere
Tipsbladet
Lionel Messi risikerer lang karantæne
Viborg-træner er optimistisk: Vores formkurve er opadgående
Godt Esbjerg-nyt før slutspillet: Midtbanetrio meldes klar
Edison Flores melder sig klar trods smerter
Dolberg følte presset: Vildt at spille foran så mange mennesker
Danny Amankwaa i kamp for FCK-reserver
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil