VM 2014

'Venskabskampe er en uddøende race'

Det er forståeligt med de mange afbud til venskabskampene, mener Jesper Thygesen

  • Hvem skal se kampen i morgen? (Foto: Lars Poulsen)
Hvem skal se kampen i morgen? (Foto: Lars Poulsen)

Det er ikke kun omkring hos danske landshold, at afbuddene er væltet ind. Også det engelske, tyske og hollandske landshold har modtaget frameldinger i bunker til morgendagens venskabskampe.

Daniel Agger og Jores Okore har meldt afbud til landskampen med mindre skader, men havde det været en vigtig og pointgivende landskamp i morgen, så havde begge spillere nok været klar til at trække i trøjen og kæmpe i rødt og hvidt.

Se mere:

Se også: Varme Viktor udtaget til A-landsholdet

Men de mange afbud til landsholdene rundt omkring i Europa er helt forståelig, mener tidligere Superliga-spiller Jesper Thygesen.

- Som jeg ser det, så er venskabskampe generelt ved at være en uddøende race. Der er ikke, synes jeg, hverken sportsligt eller kommercielt belæg for at slide spillerne mere end højst nødvendigt.

- Der er jo mange hensyn at tage. En spiller, der spiller 60-70 kampe om året, skal ikke være ret skadet, før han melder fra til sådan en kamp, siger TV2 Sports ekspert til ekstrabladet.dk.

Tysklands landstræner Joachim Löw har modtaget otte afbud, og med William Kvists afbud i dag er Morten Olsen også hårdt ramt, så der skal tænkes alternativt for Olsen, der undervejs helt sikkert også vil spare spillere, der er i gang med et hårdt kampprogram.

Se mere:

Se også: Endnu en profil ude af landskamp

- Morten Olsen har selv sagt, at kampen er vigtig for ham, så man må formode, at kampen bliver angrebet seriøst med henblik på foråret. Derefter gælder det så hensynet til de slidte spillere. Jeg forstår Olsens kynisme og dedikation, så det må være hovedrystende svært af få tingene til at gå op og holde seriøsiteten med de afbud, men han gør det eneste rigtige, siger Thygesen.

Selvom Olsen kalder det for en vigtig landskamp, så er morgendagens kamp mod Tyrkiet svær at hidse sig op over for den enkelte dansker, og Thygesen er da heller ikke overdrevet forventningsfuld.

- Jeg skal selv se kampen, men jeg vil primært se den, fordi der er nogle spillere på det hold, hvis udvikling er interessant, men det er så nok også det. Det er ikke, fordi jeg ikke gider, men jeg tager ikke klaphatten på og inviterer familien forbi i hvert fald, lyder det fra Jesper Thygesen.

Skal du se venskabskampen mod Tyrkiet?

Din stemme er modtaget

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Hent flere
Tipsbladet
Kasper Fisker: Skal putte den forbandede bold i kassen
Fredagens rygtebørs: Real Madrid tilbyder Varane til United
Mikkel og Paul nedlagde Randers
Bedst og værst: RFC-FCM: Paul lukkede kampen med gymnastik-opvisning
Mancini afviser Leicester-tilbud
FCN-spiller står frem: Har spillet 800.000 kroner op
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil