VM 2014

Falcao og Colombia marcherer mod VM

Colombia er efter to stærke sejre på fire dage på kurs mod VM i Brasilien

Det colombianske fodboldlandshold har ikke været med ved en VM-slutrunde siden 1998, men noget tyder på, at colombianerne endelig er ved at bevæge sig ud af mere end et årtis dødvande.

Med Atletico Madrid-stjernen Radamel Falcao i spidsen imponerede træner José Pekermans mandskab tirsdag aften, da colombianerne vandt 3-1 på udebane i Santiago mod et stærkt Chile-hold, der endda førte 1-0 ved pausen.

Det kom til at koste chilenerne dyrt, at midtbanespilleren Gary Medel blev smidt ud efter en halv times tid, da han kom i klammeri med en colombianer, der dog også overspillede situationen ganske voldsomt.

Da først James Rodriguez havde fået udlignet til 1-1 efter et kvarter i anden halvleg, slap modstandskraften op hos hjemmeholdet, der indkasserede to træffere mere som Falcao og Teofilo Gutierrez stod for.

3-1-sejren var en fornem opfølgning på den stærke 4-0-triumf over Uruguay i fredags. Nu er colombianerne efter syv spillede kampe pludselig på andenpladsen i den sydamerikanske VM-kvalifikation - et point efter førende Argentina.

Det er fortsat helt tæt mellem de seks øverste hold i gruppen, og der er kun tre point mellem Argentina og nummer seks, Venezuela, i en turnering, hvor alle hold skal igennem hele 16 kampe.

Et hold, der skal stramme gevaldigt op, hvis det skal med til VM i Brasilien, er lidt overraskende Paraguay, der ligger sidst og blot har hentet fire point.

Paraguayanerne tabte tirsdag 0-2 hjemme mod Venezuela og er nu i overhængende fare for at misse VM for første gang siden 1994.

De fire bedste af de ni sydamerikanske hold ryger direkte i VM-slutrunden, mens nummer fem skal i playoff.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Hent flere
Tipsbladet
Søndagens rygtebørs: Svensker på plads i Dortmund
Thierry Henry raser over Arsenal-spiller: Hvad laver du dog?
Landsholdsspillere langer ud mod DBU-toppen
Se målene: Chelsea øger i toppen
Higuain om Lazio: I truede os ikke det mindste
Arsene Wenger siger undskyld: Jeg skulle have holdt min mund
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen