VM 2014

Olsen: Vi dummer os ikke som Italien

Morten Olsen advarer mod at gentage italiensk dumhed i fredagens VM-kvalkamp mod Bulgarien

  • Morten Olsen var fuld af overskud på dagens pressemøde. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen var fuld af overskud på dagens pressemøde. (Foto: Lars Poulsen)

SOFIA (ekstrabladet.dk): Der var givetvis en italiener eller to, der tabte biscotti'en ned i aften-kaffen, da 'Gli Azzurri' i sidste måned måtte rejse hjem fra Sofia med bare et point i de dyre tasker efter 2-2 kampen mod de bulgarske værter.

Her var det måske italiensk hovmod, der stod for fald i kølvandet på sommerens EM-sølv.

Men hvis italienerne undervurderede Bulgarien, der ikke har gjort meget væsen af sig i de senere år, så bliver det med garanti ikke en fejltagelse, som Morten Olsen gentager fredag aften.

Se også: Olsen har opstillingen på plads

Det fastslog Olsen, der efter at have hængt fast i en bulgarsk trafikprop, var fuld af overskud på torsdagens pressemøde, der fandt sted på Vasil Levski Stadium, hvor landstræneren tilbage i 1989 blev den første dansker, som rundede 100 landskampe.

- Vi kender Bulgarien, det er en fordel vi har. Vi begår aldrig den fejl, Italien måske gjorde, fordi de havde været i finalen ved EM. Vi var også med til EM, det er en ballast, og vi skal vise, hvorfor det var os, og ikke Bulgarien, der var med. Når man ser kampen mod Italien, så viser Bulgarien, at de måske skulle have været til EM i stedet for italienerne, forklarede Morten Olsen.

Han glæder sig omvendt over, at han er kommet til Bulgaren med en frisk trup, der ikke har fået skrammet selvtilliden af nullerten mod Tjekkiet i Parken.

Se også: Wass og Mtiliga klar til back-krig

- Desværre vandt vi ikke kampen mod Tjekkiet. Nu har vi trænet og kommunikeret i nogle dage, og det positive er, at vi ikke er sårede. Vi har ikke mistet bevidstheden om, at vi har et godt fodboldhold, sagde Olsen.

- Vi skal forbedre os, men indstillingen er den samme – uanset, om vi spiller ude og hjemme, og hvem vi spiller mod. Vi kender vores styrker, vores begrænsninger og vores svagheder. At bevare det mod, der ikke skaffede os videre til EM, men bragte os tæt på mod gode modstandere, forklarede Morten Olsen sin opskrift på succes i fredagens opgør.

Husk, at du kan følge Bulgarien-Danmark live på ekstrabladet.dk. fredag fra klokken 20...

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Hent flere
Tipsbladet
Röcker om Brøndby: Er taknemmelig for den her chance
Optakt: Esbjerg fB - Randers FC
Kantspiller forlader FC Nordsjælland: Klar for norsk klub
Tidligere FCK-angriber: Jeg ramte bunden
Officielt: Dortmund henter Gladbach-stjerne
Fem kampklare forsvarsspillere: Riddersholm tør ikke tro det
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil