Brændte chancer kostede Danmark dyrt

To håndfulde chancer blev brændt af et velspillende landshold, der måtte nøjes med 0-0 mod Tjekkiet i VM-kvalifikationen

Der skete en fejl

prøv venligst igen om lidt

  • Nicolai Jørgensen med en af sine chancer i aftenens kamp i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen med en af sine chancer i aftenens kamp i Parken. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): Chancerne var der - to gode håndfulde - da det danske landshold lørdag aften spillede 0-0 med Tjekkiet i den første kamp i VM-kvalifikationen. Chancerne var der, angrebsspillet var opfindsomt og effektivt - lige indtil den sidste fod eller det sidste hoved skulle sættes på bolden og Petr Cech passeres.

Dermed fik Morten Olsens tropper en blød åbning på en vanskelig gruppe, hvor der nu venter tre svære udekampe i træk: I Bulgarien, Italien og Tjekkiet.

Alene i 1. halvleg var der rigeligt chancer til et par danske mål. Simon Kjær havde to store skudmuligheder til at score sit første landskampsmål, begge fra spids vinkel, efter at han selv havde vundet hovedstødsdueller i feltet.

Daniel Wass havde et riv af et langskud, som Cech parerede til hjørnespark, og senere headede Rommedahl en halv meter forbi, da han blev spillet i dybden af Kvist og med ryggen mod mål - med en tjekkisk forsvarer tæt inde på livet - listigt lobbede hen over Cech.

Jørgensen kunne ikke erstatte Bendtner
Det smukkeste danske angreb blev også sat op af Kvist, da han fandt Lars Jacobsen i et dybdeløb. FCK-backen kom helt ind på kanten af det lille felt, før han forsøgte at finde Nicolai Jørgensen på bagerste stolpe. Petr Cech fik en finger på bolden, som faldt til Krohn-Dehli, der sparkede den store chance forbi.

Nicolai Jørgensens lå i Bendtners fravær på toppen i Olsens 4-2-3-1-system, men det er ikke den position, han er bedst på. FCK-profilen er bedst, når han som fløj eller hængende angriber kan få front mod mål med bolden på fødderne - eller komme løbende ind i feltet og komme til afslutninger i angrebets andenbølge.

Som tilfældet var, kom Jørgensen ikke til de store chancer før der var spillet en time, hvor han selv spillede Rommedahl fri i dybden og kom løbende ind i feltet til en stor mulighed, som han sparkede forbi fjerneste stolpe.

Tjekkerne virkede ikke velspillende på aftenen, men et par gange truede de i omstillingerne, især midt i 1. halvleg, hvor kun en lang tå fra Agger formentlig forhindrede en scoring, da en aflevering fra kanten var tæt på at finde en helt fri Pekhart midt for mål.

Cornelius og Andreasen ind
FCK's angrebskomet Andreas Cornelius fik kampens største bifald fra de 24.004 tilskuere, da han i 2. halvleg kom ind til sin debut på holdkammerat Nicolai Jørgensens bekostning. Den 19-årige debutant bragte noget fysik og energi ind i det danske spil, men chancer kom han ikke frem til.

Det kom derimod Leon Andreasen, og det i dén grad, efter at han blev skiftet ind for Thomas Kristensen - et skadeshelvede og tre og et halvt år efter sin sidste landskamp.

Andreasen kom hurtigt til to af kampens største chancer, først med et frit skud over mål fra 8-10 meter, og derefter med et hårdt hovedstød lige over mål et kvarter før tid. Også Daniel Agger havde et par gode muligheder - et langskud og en løs bold i feltet - men ind ville bolden bare ikke på denne septemberaften i Parken.

Mod slutningen af kampen blev Daniel Wass trykket i jorden af en modspiller i et gennembrudsforsøg. Dommer Wolfgang Stark bedømte dog nærkampen som fair, hvilket den også så ud til at være.

Ingen gaver til Danmark, heller fra Petr Cech, der vippede et kanonskud fra Leon Andreasen over mål i kampens overtid.

Forløsningen udeblev. Tre udekampe venter.

VM-kvalifikation, Gruppe B

Danmark-Tjekkiet 0-0

Tilskuere: 24.004

Danmark, 4-5-1: Stephan Andersen, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Daniel Wass, William Kvist, Thomas Kristensen /58. Leon Andreasen, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli, Dennis Rommedahl /81. Tobias Mikkelsen, Nicolai Jørgensen /71. Andreas Cornelius

Tjekkiet, 4-5-1: Petr Cech, Theodor Gebre Selassie, Marek Suchy, Tomas Sivok, Michal Kadlec, Tomas Hübschman, Jaroslav Plasil/75. Vladimir Darida, Matej Vydra/89. Jan Rezek, Petr Jiracek, Jan Rezek, Tomas Pekhart

Dommer: Wolfgang Stark, Tyskland.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Hent flere
Tipsbladet
Christensen og Vestergaard holdt buret rent mod Hansens Ingolstadt
Milan holder fast i toppen med sejr i Sassuolo
Jørgensen og Feyenoord tager vigtigt mesterskabsstik
Sprudlende Kane og Eriksen kører Stoke over
Irlands landstræner afviser at tage Leicester-job
PSG-back: Kunne være skiftet til Napoli eller Tottenham
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil