Olsens VM-bombe: Satser på FCK-duo

Ekstra Bladet kan afsløre, at Thomas Kristensen starter ved siden af William Kvist og Nicolai Jørgensen starter på top i VM-kvalkampen mod Tjekkiet

  • Denne FCK-duo har fundet nåde under Morten Olsens skarpe blik. (Foto: Lars Poulsen)
Denne FCK-duo har fundet nåde under Morten Olsens skarpe blik. (Foto: Lars Poulsen)

Det har nærmest kun gået en vej med FC København og klubbens spillertrup, siden Ariël Jacobs overtog trænertøjlerne i sommerpausen.

Jo, der var en LILLE nedtur i Champions League, men den skuffelse bliver formentlig opvejet hos et par spillere efter en uge under landstræner Morten Olsens vinger.

Ekstra Bladet kan nemlig afsløre, at to af de mest formstærke - Thomas Kristensen og Nicolai Jørgensen - noget overraskende starter inde i VM-kval-opgøret mod Tjekkiet lørdag aften.

Se også: Tjekkisk stjerne morer sig i Danmark Se også: Tjekkisk stjerne morer sig i Danmark

Ikke overraskende pga. deres form, men overraskende fordi de i mange eksperters øjne stod til en plads længere tilbage i køen til startpladserne end deres konkurrenter.

Hele ugen har fire centrale midtbanefolk kæmpet om Morten Olsens gunst og tjansen som Niki Zimling-afløser som makker til William Kvist: Nicolai Stokholm, Thomas Kristensen, Jakob Poulsen og Leon Andreasen.

For mange var sidstnævnte favorit efter et forrygende comeback til fodboldtilværelsen med masser af spilletid og mål i Tyskland.

Se også: Danmark bliver sorteper i VM-kval Se også: Danmark bliver sorteper i VM-kval

- Den bedrift med at komme tilbage til topfodbold fantastisk. Vi har set en Leon med en enorm gejst, vilje og entusiasme og en helt utrolig spilleglæde. Vi må vurdere, hvornår og hvordan, vi vil bruge hans kompetencer til bedst mulig gavn for holdet, sagde Morten Olsen ved det afsluttende pressemøde.

Det indikerer, at den tidligere AGF'er nok skal få en rolle i VM-kvalkampen - dog som indskifter.

På angriber-pladsen har en formstærk trio med Nicklas Helenius, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen på skift været brugt som frontmand på 'det rigtige hold' i ugens løb, og flere havde troet, at Helenius med sit fine indhop mod Slovakiet var en kende foran de andre.

Se også: Anfører Agger: Ansvaret er det samme Se også: Anfører Agger: Ansvaret er det samme

Også her har Morten Olsen valgt anderledes, og i stedet bliver det fra første fløjt offensiv-talentet Nicolai Jørgensen, der skal løfte arven efter underbukse-karantæneramte Nicklas Bendtner.

LÆS ALT OM MORTEN OLSENS SMÅ VM-BOMBER I LØRDAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET...

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste VM 2014
Tipsbladet
Vardy nedlægger Liverpool
Rieks-agent: Vi står et godt stykke fra hinanden
Sen scoring sikrer Viborg point
Bedst og værst: Søren Frederiksen sparkede et point til Viborg
Højdepunkter: Lyngby og Esbjerg deler
Startopstillinger: Ingen store ændringer hos Leicester
Seneste i VM 2014 Fodbold
EKSTRA Sport og spil