Fodbold

Trods skyhøje Viaplay-priser: Ingen garantier til Superligafans

Der bliver ikke fremadrettet adgang på din Viaplay til at se de to kampe, som Discovery sender fra Superligaen

  • Nicolai Jørgensen og FCK kan ikke ses hver uge på Viaplay. Hvis man vil være sikker på at følge sit hold hver uge, skal manogså have en D-player hos SBS Discovery. (Foto: Finn Frandsen)
Nicolai Jørgensen og FCK kan ikke ses hver uge på Viaplay. Hvis man vil være sikker på at følge sit hold hver uge, skal manogså have en D-player hos SBS Discovery. (Foto: Finn Frandsen)

Har du har ét hold, du følger i Superligaen, og du samtidig har et abonnement hos Viaplay, kan du ikke være sikker på at følge dit favorithold i hver spillerunde.

Du kan nemlig ikke se samtlige seks kampe fra hver runde live på Viaplay. Sådan var det i sidste sæson, men med starten på 2015/16 sæsonen er det slut med den fordel for Viaplay kunderne.

Og på trods af en prisstigning fra 10. februar på 30 procent - fra 229 kr. til 299 kr. om måneden - bliver det heller ikke muligt i fremtiden.

Tidligere var der en aftale mellem Viaplay og Cmore, som betød, at de to kampe Canal 9 og Canal 8 viste, samtidig kunne ses hos Viaplay.

Men siden SBS Discovery har overtaget rettighederne, kan de to kampe kun ses eksklusivt hos SBS Discovery. Det er andet- og femtevalget fra hver spillerunde. Og derfor vil det for Brøndby- eller FCK-fans ikke være nok med et Viaplay-abonnement for at følge favoritklubben.

Og det ændrer sig heller ikke i den nye sæson, hvor der kommer en ekstra kamp på programmet i Superligaen. Det er endnu ikke afgjort, hvem der viser den kamp.

- Det er Viaplays målsætning at være den streamingskanal, der har mest topfodbold at tilbyde kunderne, siger Jessica Sjöberg, kommunikationschef hos Viaplay.

Se også: FCK og FCM: Vi afgiver ikke spillere til OL-hold

Kan se alt i Premier League
Til gengæld sker der ændringer, når det handler om Premier League. Tirsdag aften kunne Viaplay-kunder eksempelvis ikke se den underholdende 3-3-kamp mellem Newcastle og Manchester United, fordi SBS Discovery har et eksklusivt andetvalg på kampe spillet i midtugen og på helligdage.

Men det ændrer sig fra starten på den nye Premier League-sæson til august. Her kan Viaplay-kunder se alle Premier League-kampe live, selv om TV 3 Sport og SBS Discovery deler kampene mellem sig.

Hver kanal viser tre kampe i hver spillerunde, og de skiftes til at vælge først. Men Viaplay kunder kan være ligeglade, hvor kampene vises, fordi de kan frit vælge.

Det gælder i øvrigt også på SBS Discoverys D-Player, hvor et sportsabonnement koster 159 kr. om måneden med adgang til to superligakampe og altså Premier League.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Lilleputnation fik første point i 12 år
Thomas Frank: Championship er bedre end Superligaen
TV: Katastrofe-målmand grundlagde svensk storsejr
Wes Brown: Folk snakker for meget om Paul Pogbas privatliv
Benzema: Mbappe skal blive i Monaco
Robben: Vi står i lort til halsen
EKSTRA Sport og spil