Champions League

Luiz Adriano får karantæne for skandalemål

Shakhtar Donetsks angriber får én spilledags karantæne for sit skandalemål mod FC Nordsjælland i Champions League

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Luiz Adriano fra Shakhtar Donetsk brød fodboldens fair play-regler, da han udnyttede et dommerkast til at score til 1-1 mod FC Nordsjælland i Parken, da de to hold mødtes i Champions leagues gruppe E sidste tirsdag.

Det er UEFA's disciplinærudvalg, der har idømt Adriano karantænen. Det betyder, at Luiz Adriano ikke kan være med i Shakhtar Donetsks sidste gruppekamp i Champions League, hvor de møder Juventus.

Udover karantænen er Adriano også blevet dømt til at udføre en hel dags arbejde velgørenhedsarbejde i fodboldens verden.

Læs også:

Se også: Her er beviset: Dobbelt svinestreg af Adriano

Luiz Adriano var anklaget for brud på artikel 5 i UEFA's disciplinære regler, og blev altså fundet skyldig.

Shakhtar Donetsk har ellers været på charmeoffensiv siden UEFA bekendtgjorde, at de ville behandle Adrianos skandalemål i disciplinærudvalg

M&arin

g;ske har offensiven fra Shakhtar-anfører Srna, træner Lucescu og Adriano selv virket - i hvert fald er den ene spilledags karantæne ikke nogen voldsom straf set i lyset af, at Shakhtar Donetsk allerede er videre fra gruppespillet og dermed får karantænen ikke nogen reel betydning for hverken Shakhtar eller Adriano.

Se mere:

Se også: Samba-svindleren slagtes i sit hjemland

De stenrige Shakhtar-ejer Rinat Ahkmetov var ikke begejstret for hele episoden omkring målet. Ahkmetov taler ikke tit med pressen om sit fodboldhold, men med skandalemålet blev det alligevel for meget for milliadæren bag den ukrainske storklub.

- Jeg vil gerne gøre det klart offentligt, at alle, der er tilknyttet vores klub, er dybt skuffede over episoden, som skete under Champions League-kampen, siger Rinat Akhmetov.

- En sådan hændelse er fuldstændig uacceptabel for nogen, som repræsenterer Shakhtar Donetsk, Rinat Akhmetov, og understreger at klubben vil følge enhver straf, som UEFA finder rimelig.

- Vi vil acceptere og følge UEFA's afgørelse i forhold til en eventuel disciplinær straf til spilleren, siger Rinat Akhmetov.

Og straffen blev altså som beskrevet én spilledages karantæne og en hel dags arbejde velgørenhedsarbejde i fodboldens verden.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik