Champions League

Tre grunde til at FCK-bossen er glad

Carsten V. Jensen analyserer FC Københavns fine sæsonstart forud for gyseren mod Lille OSC

  • Meget skal gå op i en højere enhed, hvis et fodboldhold skal præstere. Det har det gjort hidtil i sæsonen for sportsdirektør Carsten V. Jensen og hans hold, inden det sæsondefinerende møde med Lille OSC på Grand Stade Metropole i aften. (Polfoto: Magnus Holm)
Meget skal gå op i en højere enhed, hvis et fodboldhold skal præstere. Det har det gjort hidtil i sæsonen for sportsdirektør Carsten V. Jensen og hans hold, inden det sæsondefinerende møde med Lille OSC på Grand Stade Metropole i aften. (Polfoto: Magnus Holm)

LILLE (ekstrabladet.dk): Hvis FCK misser Champions League-kvalifikationen mod Lille OSC onsdag aften - trods en 1-0-sejr på hjemmebane i den første kamp - så vil sportsdirektør Carsten V. Jensen utvivlsomt være en skuffet mand.

Men før kampen - og på det overordnede plan - indrømmer Carsten V godvilligt, at det lige nu er 'rigtig, rigtig fint' at være: sportsdirektør for FCK. Holdet spiller godt, resultaterne er gode, og stemningen er i top.

Det er tre grunde til, at sidste sæsons ujævne præstationer og ujævne humør er blevet afløst af optimisme.

1) En stærk træner.
- Det vi lærte af den tid, der gik forud for Jacobs, det var, at træneren også skal kunne håndtere alle de mekanismer, der er i den verden, vi agerer i. Det er medier, det er fans, det er alle interessenter.

- Vi har som klub udviklet os til at spille europæisk hvert år. I den tid, hvor Ståle Solbakken var her, udviklede han sig sammen med klubben. Men lige nu er der ikke en platform i Skandinavien, hvor en træner kan udvikle de her ting og have dem med til et job hos os. Jeg siger ikke, at der ikke er trænertalenter i Skandinavien, som ville kunne klare opgaven.

Læs også:

Se også: Nicolai om landshold: Jeg skulle have det på skrift

- Men hvis man skulle tage en mand, proppe ham ind i jobbet og sige: 'Her, klar det her', så var rationalet, at vi måtte kigge ud og finde noget, der lignede os. Vi fandt en mand, der kom fra den største klub i Belgien (Anderlecht, red.), fra den største by, hovedstaden, og med de forventninger der er om, at holdet skal vinde og spille godt, og alle de mekanismer, der gør sig gældende. Jamen, der lå den lige til venstre benet.

2) Holdet er ifølge EB's klummeskriver Stig Tøfting komplet, og Carsten V. Jensen kan derfor sove roligt om natten.
- Jeg er ikke altid enig i, hvad han skriver, men i den her sammenhæng er jeg nogenlunde enig. Som det ser ud nu, har vi et rigtig godt hold med mange våben. Det ser solidt ud.

- Nu må vi se, om den også holder hele vejen hjem i transfervinduet, siger Carsten V. Jensen, der dog understreger, at eventuelle yderligere forstærkninger ikke afhænger af, om man spiller sig videre til gruppespillet i Champions League onsdag aften.

3) Vigtige resultater
- Den 'turnaround', vi fik i kampen mod FC Midtjylland, hvor vi vinder 4-2 efter at have været bagud med 2-0 med et kvarter igen, var vigtig. Præstationen nede i Brugge, hvor vi vinder 3-2, var også meget vigtig.

- Præstationer er selvfølgelig vigtige. Mit mantra er, at hvis man præsterer over tid på alle parametre, så vil man også høste resultater. Det er ikke sikkert, de kommer lige om hjørnet, men hvis man hele tiden arbejder kontinuerligt og med kvalitet, kigger langt frem og har nogle gode grundlag at træffe beslutninger på, så vil man også kunne høste indimellem.

Læs også:

Se også: FCK-træner lægger pres på Lille

- Vi som klub har altid defineret os på, hvad vi har opnået gennem årene, og nu har vi efterhånden etableret os som et europæisk hold. Der betyder det noget for selvforståelsen, at vi får de her muligheder, som vi nu har mod Lille, og at vi indimellem også griber dem.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Slutspilsprogrammet: Se din Superliga-klubs kampe her
Jan Gregus jubler over første landskampsmål
Brøndby-angriber håber på svensk U21-slutrunde
Tidligere FCK'er i spil som Jakob Michelsens sportschef
AaB, Silkeborg, AGF og VIborg sænker priserne for udebanefans
Overblik: Danmark har lang vej til VM
EKSTRA Sport og spil