Champions League

FCK's drøm smadret af tidligere AaB'er

Det bliver ikke til Champions League-gruppespil for FC København i denne sæson - de danske sølvvindere tabte gyser i Frankrig

Der skete en fejl

prøv venligst igen om lidt

  • Et gok i nødden for Ragnar Sigurdsson og co. (Foto: Lars Poulsen)
Et gok i nødden for Ragnar Sigurdsson og co. (Foto: Lars Poulsen)

GRAND STADE LILLE METROPOLE (ekstrabladet.dk): Tulio de Melo. Ham glemmer de ikke lige foreløbig i FC København, efter at den tidligere AaB-angriber i den forlængede spilletid af den afgørende playoff-kamp til Champions League steg op og headede det afgørende 2-0-mål ind for Lille OSC.

FC København må med brasilianerens mål 'nøjes' med Europa League, men det er en slatten trøst efter en aften, hvor både Cesar Santin og Nicolai Jørgensen havde friløbere til det udebanemål, der med FCK's 1-0-sejr i den første kamp in mente kunne have ødelagt Lille OSC's og deres medlevende fans' aften - og europæiske sæson.

Lydniveauet på det nybyggede stadion var infernalsk fra kampens start, både når FCK var i boldbesiddelse, når Lille var på vej frem, når en FCK-spiller lå ned, eller når en Lille-spiller udførte en god aktion - hvilket vil sige en infernalsk larm det meste af tiden.

Franskmændene lagde fra kampens start tryk på FCK’s felt og kom til en hel del afslutningsmuligheder efter især indlæg og hjørnespark, blandt andet et hovedstød tæt under mål ved Marko Basa i det 18. minut, som blev viftet over mål af Wiland, og ved Rio Mavuba, der fra spids vinkel skød i sidenettet.

Santin kunne have slukket Lille
Det var dog løverne, der fik kampens første store chance, en kæmpechance tilmed.

Cesar Santin havde inden kampen en god fornemmelse af, at han ville score, men det skulle ikke være efter fem minutter, hvor Christian Bolanos stak ham afsted i en friløber fra midten. Brasilianeren fik imidlertid ikke fik ordentligt træf på bolden, da han kom tæt på den tidligere franske landsholdskeeper Mickaël Landrau, men skovlede den forbi den højre stolpe.

Som 1. halvleg gik, og ingen scorede, faldt der mere ro over det franske publikum, men det eksploderede snart igen, da kampens mest bizarre øjeblik indtraf. En bold gik til målspark, Johan Wiland råbte direktioner til en holdkammerat, hvorefter han fik en øjeblikkelig henstilling af dommeren for at trække tiden.

Da Wiland efterfølgende søgte efter en bold, fik han ingen. Han kiggede sig omkring og signalerede, at han havde brug for en bold. Den fik han først 10 sekunder senere, da en bolddreng afkodede hans signal. De franske tilskuere skreg og piftede – over hvad vides ikke.

Læs også:

Se også: FCK faldt med ære

Den tjekkiske dommer Pavel Kralovec var et stykke hen ad vejen enig med det ophidsede publikum og uddelte fire advarsler til FCK i 1. halvleg, blandt andet for tidstræk af Claudemir, da brasilianeren brugte lidt tid på at tørre bolden af i blusen før et langt indkast.

1-0-scoringen faldt lige før pausen, da Salomon Kalou blev spillet fri bagom FCK-forsvaret og fandt backen Lucas Digne, der kom løbende ind i feltets modsatte side. Lars Jacobsen kom ilende for at blokere skuddet, men Digne sparkede højt, henover Jacobsens ben og op i nettaget over Wiland til et jubelbrøl, som var det splinternye stadion værdigt.

Lille overlod fra 2. halvlegs start noget af initiativet til FCK, som tilspillede sig et par halve muligheder og flere kontramuligheder, inden franskmændene midt i halvlegen igen kom til en kæmpe chance efter indlæg. Den tidligere AaB-angriber Tulio De Melo headede dog lige forbi mål, ligesom han syv minutter før den ordinære spilletids udløb headede han sågar på overliggeren tæt under mål.

Læs også:

Se også: 32 hold klar: Dem kan FC Nordsjælland møde

Igor Vetokele fik sin debut mod den ordinære spilletids slutning, da han blev skiftet ind på højre kanten for Bolanos. Andreas Cornelius blev ligeledes skiftet ind i 2. halvleg, for Cesar Santin, der udover sin kæmpechance havde haft FCK's bedste tilløb til chancer med sine driblinger i feltet.

Vetokele viste fra starten af den forlængede spilletid fine takter, da han tilbageerobede en tabt bold med stor energi og sendte Nicolai Jørgensen afsted i en friløber ned mellem de to centerforsvarere. Den 21-årige kantspiller havde ikke sin største aften generelt, og han brændte også kæmpechancen, da han i presset fra forsvarerne kom for tæt på målmand Landreau.

Også Cornelius fik i den forlængede spilletid et par gode muligheder, både med et hovedstød og et skud over målet fra tre meters afstand. Det var kort tid før, Tulio steg op og headede FCK ud i Champions League-mørket.

- Mine damer og herrer: Lille er i Champions League, jublede stadionspeakeren sammen med publikum.

Den gjorde nas på både FCK-spillere, FCK-ledere og de 300 FCK-fans, der var rejst til Frankrig efter en fest.

Champions League, Play-Off, 2. kamp:

Lille-FC København 2-0 efs.

Ordinær kamp 1-0. 1-0 Lucas Digne (43. minut). 2-0 Túlio De Melo (105. minut)

Tilskuere: 16.000

Lille videre med 2-1 samlet

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Jan Gregus jubler over første landskampsmål
Brøndby-angriber håber på svensk U21-slutrunde
Tidligere FCK'er i spil som Jakob Michelsens sportschef
AaB, Silkeborg, AGF og VIborg sænker priserne for udebanefans
Overblik: Danmark har lang vej til VM
Tålmodig Mikkel Duelund: Har måske brug for et springbræt
EKSTRA Sport og spil