AGF 4 timer siden
Eksperter hænger AGF til tørre: Ingen snak til spillerne
Engelsk fodbold 5 timer siden
Manchester City gennemhuller Hull i sikker pokalsejr
Håndbold 6 timer siden
Århus Håndbold slår Skanderborg og henter tophold
Ishockey 6 timer siden
Sønderjyske topper isliga efter hjemmesejr
Cykling 6 timer siden
Team Cult mangler penge til november-lønnen
OB 8 timer siden
Danske topklubber slås om brandvarm OB-stjerne
Atletik 8 timer siden
Enighed om køreplan efter dopingskandale
Speedway 8 timer siden
Tredobbelt verdensmester klar til den danske liga
Premier League 9 timer siden
United-legende: Van Gaal skræmmer spillerne
Hobro 9 timer siden
Hobro-spiller afviser transferhistorie: Løgn og rygter
Anden sport 9 timer siden
Tjente over fem milliarder: Nu går NBA-stjerne på pension
Intl. fodbold 10 timer siden
Frankrigs premierminister: Smid Benzema af landsholdet
Premier League 11 timer siden
Skal tidligere Superliga-helt redde Premier League-klub?
Dansk fodbold 12 timer siden
Konkursen i FCV: Direktør lovede spillerne løn
Boksning 12 timer siden
Patrick Nielsen: Jeg har altid bodyguards med
Randers FC 13 timer siden
Randers-profil midt i kaos: Vi er magtesløse
Premier League 13 timer siden
Er I seriøse? Lindegaard risikerer bøde for Twitter-comeback mod Rooney
Spansk fodbold 14 timer siden
Ronaldos mystiske rejser vækker uro i Real
Sjaellandsyd 14 timer siden
TV: 'Tårnet' farligste mand hos Uglerne
Håndbold 14 timer siden
Utrolig dobbelt-redning på Anders Eggert tager top-pris
Premier League

Laudrup med leen

Michael Laudrup renser ud i Swansea-truppen

  • Michael Laudrup er klar til at svinge leen over Swanseas overskuds-spillere. (Foto: AP)
Michael Laudrup er klar til at svinge leen over Swanseas overskuds-spillere. (Foto: AP)

Overskyet i dag - og i morgen atter byger.

Sommeren har åbenbart besluttet sig for at svigte Wales i år.

Så mens en hedebølge og temperaturer op mod 35 grader nærmer sig Mallorca, så tager Michael Laudrup i dag turen nordpå til den vådeste og koldeste sommer i mands minde i Wales.

For første gang nogensinde står en dansker i spidsen for et hold i Premier League.

Michael Laudrup samler i dag Swansea-truppen for første gang på det offentlige anlæg i Llandarcy, hvor også byens rugby-hold, Ospreys, holder til.

Se også: Laudrup har trænerteamet på plads Se også: Laudrup har trænerteamet på plads

Om to måneder står klubbens spritnye træningsanlæg klar, som giver Michael Laudrup helt nye muligheder for at træne truppen.

Men på den facon passer træningsanlægget under opbygning og det regnfulde overskyede vejr fremragende til den første opgave, som Michael Laudrup går ind til Swansea-jobbet for at udføre.

For som Døden selv, så vandrer Michael Laudrup i turistbyen på den walisiske sydkyst med leen nonchalant hvilende mod sin ene skulder.

– Truppen skal trimmes. Jeg synes, at den ideelle trup er på omtrent 22 spillere. Det betyder, at alle føler sig tæt på holdet. Der ud over kan der suppleres med unge spillere, hvis der kommer skader og karantæner, der på den måde også kommer tættere på spilletid, sagde Michael Laudrup, da han for tre uger siden holdt pressekonference i Swansea.

Se også: Laudrup henter klub-koryfæ til Swansea Se også: Laudrup henter klub-koryfæ til Swansea

Swansea-truppen er i dag på 34 spillere, samtidig er det forventningen, at såvel midtbane-kreatøren Jonathan de Guzman og forsvarsspilleren Chico Flores måske allerede mandag genforenes med den danske fodbold-legende, som havde dem under sine vinger i Mallorca-tiden.

Det betyder, at op mod 14 spillere kan stå foran deres sidste tid som Swansea-spillere, hvis tingene går efter Michael Laudrups plan. Og selv om udrensningen i Swansea nok ikke bliver helt så voldsom, som antydet, så tegner der sig et klart billede af mindst ti spillere, som er på vej videre. Blandt dem nogle virkeligt tunge drenge.

Og en udrensning der samtidig forventes at sikre Michael Laudrup op mod 100 mio. kr. i transferindtægter, samtidig med at lønbudgettet trimmes markant.

Se også: Laudrup tæt på første forstærkning Se også: Laudrup tæt på første forstærkning

Det giver nogle frihedsgrader til at hente yderligere kvalitet ind til den toppen af den trup, som tog Premier League med storm sidste sæson.

Men først skal leen lige slibes. Laudrup skal høste.

Dem vil Laudrup af med:

Gary Monk

Den tidligere anfører er på radaren hos Bristol City, men efter otte år i Swansea, så er centerforsvareren ikke meget for at skifte. Bristol City skulle være parat til at betale omkring 13 mio. kr. for a hente den erfarne forsvarer. 33-årige Monk ligner en marginalspiller i Laudrups nye setup især fordi Chico Flores hentes ind for at afløse Steven Caulker, og det kan bringe et klubskifte på vej.

Leroy Lita

Den 27-årige angriber var en sensation i Reading i sin tid. Men blandt Swanseas større transfers sidste sommer har Leroy Lita markant været den største skuffelse efter skiftet fra Middlesbrough. Har slet ikke kunne leve op til sin flotte løn, og har bare startet fire Premier League-kampe og kommet ind i 12 andre. Leroy Lita skal simpelthen videre.

Wayne Routledge

Den 27-årige fløjspiller knokler stadig for at få sit afgørende gennembrud, og det tyder heller ikke på, at det kommer i Swansea. Han kom til Wales fra Newcastle sidste sommer for omkring 18 mio. kr., og var i aktion i hovedparten af kampene sidste sæson. Men set i forhold til prisen er hans indflydelse lige lovlig begrænset med bare 11 kampe fra start. Sheffield Wednesday er ifølge Ekstra Bladets kilder interesseret i at hente Routledge til en pris, som matcher det, som Swansea gav for et år siden.

Stephen Dobbie

Den skotske offensivspiller var en vigtig brik i oprykningssæsonen med ni træffere, men han blev allerede sidste sommer kørt ud på et sidespor, da Danny Graham blev hentet ind. Ankomsten af Gylfi Sigurdsson i vinter gjorde ikke sagerne bedre. Han var i foråret udlejet til Blackpool, og alt er linet op til at der atter skal findes andre græsgange til Dobbie. Celtic har tidligere på sommeren udtrykt interesse.

Federico Bessone

Den tidligere Barcelona-spiller har haft nogle af sine bedste sæsoner i karrieren på LIberty Stadium. Han blev hentet retur på en fri transfer fra Leeds for et år siden lige inden transfervinduet lukkede, da Alan Tate løb ind i en langtidsskade. Men argentinske Fede Bessone er ikke en spiller med fremtiden foran sig, og det er oplagt, at Michael Laudrup skærer ham fra nu.

Andrea Orlandi

Den 27-årige spanier opererer på den centrale midtbane, hvor Swansea i forvejen er ekstremt stærkt besat med Leon Britton og Joe Allen som det foretrukne makkerpar. Er blevet stadigt mere marginaliseret - og tre kampe i Premier League sidste sæson placerer ham i kategorien af spillere, som det er oplagt søger andetsteds.

Scott Donnelly

Scott... hvem? Sådan vil Swansea-tilhængerne reagere på Scott Donnelly. Den 24-årige midtbanespiller har aldrig rigtig passet ind hos Swansea, og han har de seneste par sæsoner været udlejet til Wycombe. Noget tilsvarende kommer til at ske igen.

Mark Gower

Kan tilbyde en masse erfaring, men Premier League er lige en tand for avanceret for den alsidige 33-årige midtbanespiller. Efter fire år i Swansea er tiden inde til, at Mark Gower finder sin nye klub.

David Cornell

Den 21-årige målmand er ukendt for langt de fleste i Swansea-flokken. Var udlejet til Hereford sidste sæson, og det er oplagt, at han atter sendes på græs andre steder. Tremmel og Vorm sidder tungt på de to primære målmands-roller.

Germain Agustien

Hierarkiet er ret fasttømret hos Swansea, og det synes ikke logisk, at Germain Agustien med sine 25 år skal blive ved med at kæmpe for sine sparsomme minutter. Var udlejet i oprykningssæsonen til Crystal Palace. Det sker nok igen.

De er smuttet:

Ferrie Bodde

Hollænderen har takket farvel til Swansea. Efter korsbånds-problemer var han på en bonus-baseret kontrakt, som udløb til sommer. Er nu i Den Haag.

Jose Moreira

Den portugisiske reserve-målmand har forladt klubben ved kontraktudløb.

Gylfi Sigurdsson

Forårets helt store Swansea-profil vendte ryggen til en færdigforhandlet aftale med Swansea, da Brendan Rodgers forlod klubben. Har siden valgt et permanent skifte til Tottenham.

Steven Caulker

Forsvarstalentet var blandt Swanseas bedste i den forløbne sæson, men er efter endt lejeophold tilbage i Tottenham, der ikke var villige til at lade Swansea benytte OL-spilleren en sæson mere.

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste i Engelsk fodbold

Hent flere
Tipsbladet

Odds

Bookmaker
1
X
2
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk